Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJI OB POSVOJITVI IŠČEJO NOV DOM BREZ VAS NE GRE SPET DOMA PREOBRAZBE NE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 

Zavetišče Horjul - Kako lahko pomagam?

dot FINANČNE DONACIJE (NA RAČUN - IBAN: SI56 03160-1000931624, ZAVETIŠČE HORJUL, Smrečje 55, 1354 HORJUL)

dot SMS DONACIJE
SMS donacije za ZH naprej

dot DONACIJE V MATERIALU (HRANA, OPREMA, POSODE, PRIPOMOČKI ZA OSEBNO NEGO, LEŽIŠČA ...)

dot NAMENITE NAM DEL DOHODNINE

- Natisnete obrazec
* Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije (.pdf) ali
* Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije (.docx) v katerem so že podatki po zgornjem vzorcu.
- Obrazec izpolnite s svojimi podatki, napišite svoj finančni urad, datirajte in se podpišete.
- Tako izpolnjen obrazec pošljite priporočeno po pošti ali oddajte osebno na svoj finančni urad.

dot POSTANITE PROSTOVOLJKA/EC V ZAVETIŠČU HORJUL
- Izpolnite anketni vprašalnik (.docx) ali
- Izpolnite anketni vprašalnik (.pdf)

dot POVEJ NAPREJ (pomagate nam lahko tudi s tem, da poveste še komu za nas in brezdomčke, ki iščejo nove, ljubeče domove)

dot NATISNITE LETAKE ter jih obesite po svoji okolici, razdelite med znance in prijatelje...
- Letak (A4, trojni za razrez)Posvoji me na daljavo

dot POSVOJITVE NA DALJAVO
Ste ljubitelj živali, a vam način življenja, zdravje ali bivalni pogoji ne dopuščajo, da bi brezdomčku ponudili svoj dom? Nič hudega, vseeno je kar nekaj načinov, na katere jim lahko pomagate. Eden od njih je 'posvojitev na daljavo', s tem lahko pomagate pasjemu ali mačjemu brezdomčku, ki je v zavetišču več kot 30 dni, in teh ni malo. Vaša pomoč je lahko v obliki finančnega prispevka, kritja veterinarskih storitev, nakupa hrane, opreme ... Če se odločite za kaj takšnega, predlagamo, da najprej preberete vse o posvojitvi na daljavo in se seznanite s pravili, ki pri takšni vrsti posvojitev veljajo, nato v rubriki Iščejo nov dom poiščete svojega izbranca, ki je označen z znakom Posvoji me na daljavo, in izpolnite elektronsko pogodbo za posvojitev na daljavo.

Zavetišče Horjul - Posvojite psa ali mucka na daljavo

Kaj je posvojitev na daljavo?

Posvojitev na daljavo je pogodbeno razmerje med posvojiteljem, ki bi želel finančno pomagati določeni živali, in Zavetiščem Horjul, ki ima žival v oskrbi. Posvojitelj na daljavo je lahko fizična oseba ali podjetje.

Zakaj potrebujemo posvojitve na daljavo?

Med našimi varovanci je mnogo takih, ki iz različnih razlogov ne najdejo novega doma ali pa ga najdejo šele po daljšem času. Vzdrževanje teh živali je kar velik zalogaj, saj po 30 dneh od dneva namestitve živali pri nas nismo deležni nobenih dodatnih sredstev od občin. Hrana, sredstva proti zajedavcem, igrače, oprema in morebitna veterinarska oskrba pa veliko stanejo.

V Zavetišču Horjul v naših varovancih vidimo čuteča bitja s pravico do življenja. Za evtanazije po 30 dneh se ne odločamo, razen izjemoma pri hudo bolnih ali poškodovanih živalih, čeprav nam zakon to dovoljuje.

Marsikatera sprejeta žival za okrevanje in ponovno zaupanje potrebuje precej več kot le 30 dni, ki jih je po zakonu dolžna financirati občina, v kateri je bila žival najdena. Po iztečenih 30 dneh je življenje živali odvisno od nas in vaše pomoči. Če menite, da je naš način vodenja zavetišča pravilen, bomo zelo veseli vaše podpore. Besede spodbude in pohvale so vedno dobrodošle, predvsem nam in našim prostovoljcem dajejo priznanje za dobro opravljanje dela, ne moremo pa z njimi nahraniti lačnih pasjih in mačjih želodčkov, kupiti zdravil, plačati veterinarskih posegov in poskrbeti še za vso drugo potrebno opremo.

Za boljšo predstavo najosnovnejših stroškov: v času srednje zasedenosti zavetišča porabimo na dan 15 kg briketov za pse in 8 kg briketov za mačke. Ker živali, ki pridejo s ceste, večinoma niso v preveč dobrem fizičnem stanju, jim želimo zagotoviti kakovostno in čim lažje prebavljivo prehrano, primerno njihovi starosti in zdravstvenemu stanju.

Na mesec porabimo vsaj 30 ampul in 30 tablet proti notranjim in zunanjim zajedavcem.
Za čiščenje in vzdrževanje prostorov, kjer so živali nastanjene, porabimo veliko količino čistil, razkužil, krp, papirnatih brisač, vreč za smeti in drugega materiala za pospravljanje ter razkuževanje. V nekaj sesalnikih, razporejenih po zavetišču, se vrečke za prah menjajo večkrat tedensko.

Poleg tega za prav vse živali, ki pridejo k nam dovolj stare, plačamo sterilizacijo in kastracijo (razloge za to najdete tukaj), kadar tega ne pokrivajo sredstva lokalnih skupnosti. Cena sterilizacije in kastracije za muce je od 40 do 65 evrov, za pse glede na velikost od 120 do 210 evrov. Živalim zagotavljamo veterinarsko oskrbo tudi v primeru raznih poškodb in bolezni ter stroške za to oskrbo tudi poravnamo.

Zakaj ne bi teh živali raje evtanazirali?

Največkrat gre za povsem običajne pse in mačke, ki potrebujejo le nekaj tednov, da si fizično in psihično opomorejo, nato lahko odidejo v nov dom. Težava je le v tem, da je 'povpraševanje' po najdenčkih manjše od 'ponudbe', saj neodgovorni lastniki kar naprej zapuščajo svoje živali. A to, da je v zavetišču gneča, ne more biti etično sprejemljiv razlog za usmrtitev živali.

Morda imate pred očmi sliko živalskih posebnežev, ki jim je cesta pustila premočen pečat, in se sprašujete, ali ima sploh smisel, da bi se trudili okoli teh bitij. Ko so živali tako hudo psihično poškodovane, da tudi z izkušnjami in znanjem ne pridemo nikamor, se seveda odločimo za evtanazijo. A to so res redki primeri. Večinoma se prestrašene živali sčasoma privadijo na življenje s človekom. S poznanimi ljudmi in ob primernem ravnanju zelo dobro in srečno živijo. So vesele, igrive, zaupljive in zadovoljne živali. Evtanazija pri teh živalih bi bila neupravičena in proti vsem našim vodilom.

V nove domove smo pospremili lepo število živali, ki so pri nas preživele več mesecev ali celo dlje kot eno leto, zato vemo, da je vredno vztrajati.

Katere živali so lahko ljubljenčki na daljavo?

Za posvojitev na daljavo so na voljo živali, ki so pri nas več kot en mesec, ali tiste, za katere je že ob sprejemu jasno, da bodo potrebovale precej več od zakonsko namenjenega ter bodo pri nas dlje od povprečnega časa bivanja (sesni mladiči, hude poškodbe, kronične bolezni).

Večina jih bo nekega dne ponosno odkorakala v nov dom, nekatere pa zaradi takšnih in drugačnih vedenjskih posebnosti prav nikoli in bodo pri nas dosmrtno.

Seznam živali, ki so nastanjene v zavetišču Horjul, najdete tukaj. Vse živali, ki jih je mogoče posvojiti na daljavo, so označene z znakom Posvoji me na daljavo.

Kaj dobi posvojitelj/-ica na daljavo v zameno za svojo donacijo?

Posvojiteljem in posvojiteljicam se njihovi posvojenci na daljavo občasno javijo po elektronski pošti in se jim zahvalijo za podporo. Vse naše živali imajo vsaka svoj prostorček na naši spletni strani v rubriki Iščejo nov dom, kjer se trudimo občasno poročati o počutju živali in morebitnem napredku ter, če delo dopušča, redno objavljati nove fotografije. Prav tako ima vsaka svojo temo na našem forumu na spletnem portalu mojpes.net.

Posvojitelji so navedeni ob svojih varovancih v rubriki Iščejo nov dom na naši spletni strani, neopredeljeni in tisti, ki so posvojili vse horjulske mačke ali vse horjulske pse, pa so navedeni pod pravili o posvojitvi na daljavo, skupaj z anonimnimi posvojitelji.

Koliko denarja se donira za posamezno žival in za kaj se moja donacija porabi?

Višino mesečnega prispevka izberete sami. Tudi z majhnim prispevkom boste izkazali podporo našemu načinu dela. Naš začetni cilj je, da bi dobili toliko posvojiteljev na daljavo, da bi za vsakega psa v zavetišču prejeli 2 evra na dan, za muce pa 1 evro na dan. S tem bi približno pokrili najosnovnejše stroške redne oskrbe.

Kako posvojiti 'ljubljenca na daljavo'?

Izberite si žival, ki bi ji želeli finančno pomagati. Nato izpolnite spletno pogodbo o posvojitvi na daljavo, potem pa vsak mesec sproti nakazujete izbrani znesek.

Po prejemu vaših podatkov iz spletne pogodbe bomo smatrali, da se vaših nakazil lahko nadejamo do prekinitve pogodbe z vaše strani. Redna nakazila lahko uredite prek trajnika, a morate vse v zvezi s tem urediti v svoji banki.

Sem lahko edini posvojitelj na daljavo določene živali? Koliko živali lahko posvojim na daljavo?

Ista žival ima lahko več posvojiteljev na daljavo, ekskluzivnih posvojitev ne omogočamo. Z eno izpolnjeno pogodbo lahko posvojite eno žival, pogodb pa lahko sklenete, kolikor želite - v okviru svojih zmožnosti. Če posvojite več živali, skupni znesek mesečnih 'posvojnin' za svoje varovance  seveda lahko nakažete z enim plačilnim nalogom.

Če se ne morete odločiti za eno žival, lahko ostanete neopredeljeni, tako da na daljavo posvojite vse horjulčke, oziroma posvojite vse horjulske mačke, če ste bolj 'mačji', ali vse horjulske pse, če ste bolj 'pasji' po duši. V tem primeru bomo vaša sredstva porabili za vse oziroma za tiste, ki jih bodo tisti trenutek najbolj potrebovali.

Kam lahko nakažem želeni znesek?

Izbrane mesečne zneske nakažete na IBAN: SI56 03160-1000931624 (TRR pri SKB), Zavetišče Horjul, zavod za oskrbo, nego, zaščito in vzgojo hišnih in izgubljenih živali, Smrečje 55, 1354 Horjul. Koda namena je CHAR, pod namen vpišite DONACIJA - na daljavo - ime izbrane živali, pod sklic pa ni treba vpisati ničesar. Če elektronsko nakazovanje od vas terja, da vpišete sklic, lahko vpišete katerekoli številke, saj bomo vaše nakazilo razbrali iz drugih podatkov, ne iz sklica.

Kako prekiniti pogodbo o posvojitvi na daljavo?

Če boste želeli prekiniti pogodbo, nam z elektronskega naslova, ki ste ga navedli v pogodbi, pošljite sporočilo, v katerem prekinjate pogodbo. Če bodo vaša nakazila 'presahnila', pogodbe pa ne boste prekinili, vam bomo poslali obvestilo in pričakovali, da se boste najpozneje en mesec po prejemu obvestila odzvali z donacijo ter prispevali tudi zneske, ki so vmes umanjkali. Če se to ne bo zgodilo, bomo pogodbo o posvojitvi na daljavo prekinili mi.

Kaj pa, če je moj posvojenec oddan?

V tem primeru se vam bo vaš posvojenec na daljavo z veselo novico še zadnjič javil na elektronski naslov, pogodba pa se bo avtomatično razdrla. Če bi želeli naša prizadevanja kljub temu podpirati še naprej, lahko v tem primeru izpolnite novo pogodbo za katero drugo žival, ki je na seznamu tistih, ki so nastanjeni v zavetišču Horjul, označena z znakom Posvoji me na daljavo.

Ali lahko obiščem svojega posvojenca na daljavo?

Lahko, če vaš posvojenec ni zelo plašen in je zdrav. Seveda pa nas prej pokličite, da se dogovorimo o podrobnostih.

Varovanje osebnih podatkov

Zavetišče Horjul se zavezuje, da bo podatke posvojiteljev na daljavo varovalo skladno z veljavno zakonodajo.

Če imate še kakšno vprašanje, se lahko na nas obrnete po telefonu 051 30 44 35 ali po elektronski pošti: posvojitve@zavetisce-horjul.net.

Ta pravila začnejo veljati 23. 1. 2011 in veljajo do preklica in objave novih pravil. Povezavo do osveženih pravil so vsi obstoječi posvojitelji na daljavo v vednost dobili na elektronski naslov, ki so ga navedli na posvojitveni pogodbi.

Horjul, 23. 1. 2011

Neopredeljeni posvojitelji na daljavo

majda | taal | staša | Lun | MaksiMiša | Andreja | Guga | Alexx | Sandra | R185 | Mojca | Andreja | metka | Matejči | Alma | Vita - Ingrid | Zaphod | Ksenja | Aška | naja | katarina | Mojca | Lubenica | Gita | Špela Loti in Claudi | Lisi | Marija | Orbie | Escada | Nina&Mato | Nati&Jurko | Katja | Samma Opale | zaza | kiaraizabela | Vanja Mahnič | AndrejaA | TanjaE | MaxyTT | Aleš | petra | Sufin Safari, trgovina z oblačili, Katja Tuš s.p. | tarina | Beethoven | jona | submartian | Mirjana (1 pes, 1 muca) | SunnyDay (muca Dobrova) | Mirjana | Urza (Tris) | metka | Mektub | urska kramberger | neva (Snow) | Branka | MILENA (Luki) | Zvezdana (2 muci) | zdenka | SIMONA | tea p | Karina | VorBarSa | emmy | Pelly | Jaka A (Tim) | MojcaK (Berta) | Julijana BM (Rex) | Helena Kotnik | marija slapnik | Lidija | Moni (HUSKYCA/LOGATEC) | Maja | Jan in Irena | dragica | Blink | Vanja&Brane | animal lover (Kelly) | Maša | uros | majao | Jela | Mateja, Boštjan & Co. | majamm | Gusti / Reza | tina85 | mArtina | nejkaa | Jerry | Nuša | vidko | Lara | neja | Neja G. | Karmen | Wolkowo | alenka | Vesna Besna | anča | Mojca | Tina | BARBARA | milko | MiroB | Nives | Nika | Vladka | Tina | taca | Irena & Andreas | Melani in Matej | Karin | Nina | Simona B. | T&B (2 muci) | Pepy | AndrejaH | Špela | Sneža | Pikica | Amedea | Sale | Tina | BarbyT | Sonjica | Miha&Dana | Maša | jernejaprvinsek | Karin | Aljaž | Babili | gaja | Mojca | Marička | Marica | Mojca P. | Špela Justin | Laura

Neopredeljeni posvojitelji na daljavo
knofla | Saška | MARIJA | Primož in Petra | Iza | Karmen Štular Sotošek | Klara Š. | Dušana | Zala Kušar | Špela Tomaž | Nataša | Mojca | Renata
Neopredeljeni posvojitelji na daljavo

sandra M. | Tejcha | tejkla | Mojca | Metka

dot Izberite žival za posvojitev na daljavo
dot Pogodba o posvojitvi živali na daljavo
dot
Posvojitve na daljavo - arhiv

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net