Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJI OB POSVOJITVI IŠČEJO NOV DOM BREZ VAS NE GRE SPET DOMA PREOBRAZBE NE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Horjulčki so zakon

BenkoBenko

 
nazaj
line

Benko je prišel v zavetišče s staro poškodbo prednje tačke. Veterinarski pregled je pokazal, da tačka ne bo nikoli več funkcionalna, zato smo se v zavetišču odločili za amputacijo. Junaško, kot da vse skupaj ni nič posebnega, je Benko prestal operacijo ter dneve okrevanja po njej. Brez pritoževanja je prestajal previjanje in jedel predpisana zdravila. Pravzaprav je izgledalo, da mu pozornost in čas, ki je bil namenjen samo njemu, zelo ustrezata. Situaciji primerno je bil namreč deležen tudi dodatnih priboljškov in čohljanja.

Benko Benko

Sodeč po obnašanju, Benko niti od daleč ni opazil, da je sedaj drugačen. Poseben. Pes s tremi tačkami. Skozi oči običajnega človeka, invalid. On teh oznak ni nikoli poznal. Niso se mu zdele pomembne tedaj, ko je bil še zašit in debelo povezan s povoji in enako nepomembne so mu tudi danes, ko mesto, kjer bi morala biti sprednja tačka, krasi njegova lepa, zlata, dolga dlaka.

BenkoBenko

Benko ves čas kaže svojo prijazno in igrivo naravo ter se igra s svojo zavetiško prijateljico. Igra se kot vsi tisti običajni-s štirimi tačkam. Z enakim navdušenjem uganja norčije na snegu in zmore na sprehod po gozdu.

BenkoBenko

Kljub temu, da je čudovit kuža, že več mesecev išče svoj dom. Ker je poseben. Kuža "z napako". Klicev zanj ni, če pa ga že kdo po nesreči opazi, ga običajno pospremi z besedami "ubooošček, ti pa nimaš nogice".  Strahovi pred življenjem s psom na treh tačkah so bili do sedaj vedno preveliki, zato Benko še vedno čaka.

Prepričani smo, da bo nekoč našel nekoga, ki bo prav tako poseben in bo v njem videl to, kar v resnici je, prijazen dobrodušneš, aktiven in norčav kosmatinec, s potrebami in zahtevami, kot jih imajo ostali "normalni" psi. Nekoga, ki bo premagal strah in bo zato nagrajen z vsem veseljem in dobrodušnostjo, ki jo premore naš zlati, kosmati Benko.

Napisala Ada Varga
marec 2016

Video: Benko in Bibika na snegu

TV prispevek: Bi posvojili trinogega kužka?
Horjul, 02.03.2016, 19.57, Suzana Kozel
V zavetišču za živali v Horjulu več trinožnih kosmatincev, ki so kljub svoji hendikepiranosti navihani kužki in zvesti prijatelji, išče nov doma. A zaradi lepotne napake to ni tako lahko. Le redke posvojitve trinožnih psov pa so za zavetišča izredno veliko finančno breme, saj je zapuščenih živali - tudi zdravih - vsako leto več.

Vir www.planet.si + video

Več o Benku

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2022 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net