Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Psi in muce

NajNaj
april 2006

 
nazaj
line

Naj je mačkon, ki ga vsekakor ne bi spustili na letalo brez natančne preiskave telesnih odprtin, kjer bi lahko skrival pilico za nohte, s katero bi grozil osebju letala, naj pristane v Mačjem dolu, kjer kraljuje ON. Pa pri njem žal ne gre za pilico za nohte, temveč za kovinsko ploščico in vijake, ki držijo skupaj kosti.

Njegova zgodba je ena od premnogih, ki se nenehno ponavljajo. Povožen, zbrcan, pretepen, udarjen, kdo bi vedel. Dejstvo je, da se ga je, kot že mnogih pred njim in verjetno še mnogih za njim, usmilila dobra duša, ki ji ni bilo vseeno, ga pobrala s ceste in poskrbela za to, da je pristal v pravih, nežnih rokah, ki znajo in hočejo pomagati. Pomagati tudi takim, pri katerih se zastavlja vprašanje, če jih morda ne bi bilo lažje, ceneje in preprosteje uspavati. Sploh glede na to, da so bile poškodbe že zastarele, stare vsaj kakšne tri tedne, kar pomeni, da bi bilo treba mačka dobesedno polomiti in spet sestaviti.

NajNaj

Ker je v današnjem času že marsikaj mogoče, je bilo mogoče tudi to. Po dobrem tednu nadstandardne oskrbe v zavetišču, ki jo je potreboval, da si je vsaj malo opomogel, je bil uspešno operiran. Tudi to ne bi bilo mogoče brez vrhunskih veterinarjev, ki jim ni vseeno, čeprav ali pa ravno zato, ker to ni lastniška žival, brez finančnih prispevkov posameznikov, ki jim prav tako ni vseeno, čeprav to ni njihova žival, in brez požrtvovalne, nujno potrebne pooperativne nege. Po dvanajstih dneh so šivi odstranjeni, noga uporabna, maček in vsi, ki so se trudili zanj, pa zadovoljni, da živi in da bo lahko še kar nekaj let užival kakovostno življenje.

Tudi nov dom se mu že nasmiha, ko si bo še malo opomogel, sicer res tak, kjer bo svobodo lahko opazoval samo z balkona skozi varovalno mrežo, pa vendar bo lahko užival na toplem soncu in ležal na mehki travi, skleda bo vedno polna, nikjer pa nanj ne bodo več prežale nevarnosti v obliki prikrito ali odkrito agresivnih dvonožcev.

Naj bo zgodba Najevega do sedaj nesrečnega in od nedavno srečnega življenja v opomin mnogim, ki prehitro izgubijo upanje, da je v mejah razumnega marsikaj uresničljivo!

Napisala Najeva nova skrbnica

Več o Naju

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net