Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

Siva, Vita, Soča in Krka...Siva, Vita, Soča in Krka ...
april 2007

 
nazaj
line

... so štiri premlade mačje mamice s prelepimi otročički. Je sploh kaj lepšega od mačjih mladičkov? Tako prisrčni so, puhasti, krhki... Ko papcajo, so vsi popackani, kar jih naredi še bolj srčkane. Ko se začnejo igrati, jih je veselje gledati, kako brezskrbni so, kako jim je v življenju lepo. In res jim bo, o tem ni dvoma. Tako smo vsi optimistični in polni elana spomladi, ko se narava prebuja in nam razkazuje svoje lepote v vseh barvah in oblikah!.

Če pogledamo v zakulisje »pomladi«, pa srečamo nešteto zgodb, kakršne imajo za sabo Siva, Soča, Vita in Krka. Nekomu so bile prisrčne (ali pa tudi ne in so bile že od nekdaj na cesti) kot mladičke, ko pa so dopolnile nekaj mesecev, šest, sedem, osem, mogoče celo devet, pač niso bile več zanimive. Najstarejša med njimi je stara dobro leto dni, kar pomeni, da so vse štiri pravzaprav še čisto prave mačje punčice, ki bi morale nekomu presti v naročju, nekoga ovijati okoli mezinčka, biti ljubljene.

Siva, Vita, Soča in Krka...

Siva, Vita, Soča in Krka...

Tele štiri gospodične so imele srečo, da so prišle v zavetišče; koliko je takih, ki zanje nihče nikoli ne skrbi, si sploh ne upam pomisliti. Lačne, premražene, boječe skrbijo za svoje otročičke in se bojijo zanje, tako kot bi še ničkolikokrat damice iz naše zgodbice. Toda zanje se je tako životarjenje končalo, njihovi mladički pa ga nikoli ne bodo deležni. Še več, za mladičke bo (ali pa je že) veliko zanimanja, za Sočo, Krko, Vito in Sivo pa najverjetneje mnogo manj, saj so stare že okoli enega leta. Čeprav niso več majhne puhaste kepice, so še vedno mačji otroci, ki si zaslužijo lepo življenje.

Siva, Vita, Soča in Krka ...

Siva, Vita, Soča in Krka ...

Nekje sem nekoč prebrala, da mačke nikoli ne bodo pozabile, da so bile v Starem Egiptu cenjene kot božanska bitja. Zaradi takšnih zgodb začenjam dvomiti v to. Naj kdo to "mačjo filozofijo" razloži še tem štirim božanskim bitjecem.

Napisala Zorina

Več o Sivi
Več o Viti
Več o Soči
Več o Krki

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net