Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

TimijanTimijan
april 2010

 
nazaj
line

Vse mačke so posebne, to sem zagotovo že kdaj napisala. Če si velik ljubitelj mačk, te fascinirajo prav vse, tako tiste, ki predejo že takoj, ko te zagledajo, dajejo buce in lezejo v naročje kot tudi tiste, ki nate arogantno pihnejo, te skušajo pretepsti iz zasede ali se skrijejo, ko te zagledajo. Če nisi ravno ljubitelj mačk, se slej ko prej najde vsaj ena, katere pojava in karakter te prevzameta.

Timijan

Horjulski mačjak je pravi mali raj za nas, ki mačke preprosto obožujemo, kljub temu, da druženje z mačkami vključuje praznjenje nešteto mačjih wc-jev, sesanje, pomivanje tal, oken ter vse ostalo kar spada k temeljitemu čiščenju. Zraven spada tudi premlevanje v glavi, zakaj ta čudovita bitja ostajajo v prehodnem domu tako zelo dolgo. Včeraj sem imela namen malo več časa preživeti s Timijanom, muckom z drugim imenom Medi, da bi lahko napisala o njem več podatkov, ki bi zanimali potencialnega posvojitelja. Res je bil prvi, ki si je uspel priboriti moje naročje, name je plezal isto sekundo ko sem stopila skozi vrata, vendar je to vajo takoj za njim ponovilo še vsaj deset brnečih kosmatincev. Mali Timijan je takoj začel trenirati hitrostno buckanje ob moje čelo, nos in brado, medtem ko sem se jaz trudila čimbolj enakomerno in pravično razdeliti čohljanje. Zdravje mu ni bilo kar v zibelko položeno, a se to prav čisto nikjer ne vidi. Timijan je živahen in igriv, to je vsekakor še posebej dokazal kasneje, ko je posrečeno lovil moj čop las vsakič ko sem se sklonila pri čiščenju. Ves čas mi je bil za petami in bil je takorekoč vodilni v skupini tistih, ki človeško bližino in dotik iščejo na vsakem koraku. Ko si izbori naročje zaprede še glasneje in te s svojimi nežnimi dišečimi roza tačkami tipa po obrazu, čisto nežno, kot peresce. Že takoj naslednji trenutek ugotovi, da ti z zadrge visi trakec in se mimogrede malo poigra...

Timijan

Timijan

Mogoče sem za trenutek malce pristranska, ker me nežni skoraj beli Timijan vrne za dve leti v preteklost, ko je pri meni pristal prav podoben mucek. Nihče ga ni hotel, zaradi drobne hibe. Srce se mi stisne, če pomislim, da mali Timijan oziroma Medi morda nima nobenega klica, ker trenutno še jemlje zdravila. In vsi tisti, ki so ga zaradi tega podatka preskočili, mogoče zamujajo najboljšega štirinožnega prijatelja. Tistega prijatelja, ki ti zleze v naročje, ko prideš iz službe, te z navdušenjem pozdravi z bucem v brado in gnetenjem s tačkami. Potem se zvrne na hrbet, glavico nagne na stran, tako da njegov pogled postane še bolj mačji in še bolj prijazen, nato pa ti z vsem zaupanjem dovoli, da potopiš prste v svilnato mehko dlako na trebuščku. Osem ur naporne službe, sitnih ljudi in vožnja v gneči v trenutku izginejo in se izgubijo v nežnem brnenju, ki vibrira in deluje nekako tako, kot izgovarjanje mantre OM med meditacijo.

Takole z lahkoto odplavaš. Mačjak je čist, posode s hrano so polne, voda je sveža in pesek presejan. Živahnejši so se utrudili, ko so lovili najprej moj čop in vezalke, potem sesalec, kasneje pa še trakce na krpi za pomivanje tal. Bolj sramežljivi so se sprostili in tako rekoč vsi dremuckajo. Ko se odpravim ven, v pozdrav dobim še nekaj zaspanih pogledov in kakšen tih "mijav", jaz pa jim v mislih, kot vedno, zaželim srečo pri čakanju na stalen dom, tokrat ljubkemu Timijanu še za malenkost bolj, ker je tole njegov mesec.

Napisala Vixi

Več o Timijanu

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net