Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

Tyra in DaliTyra in Dali
april 2011

 
nazaj
line

Bila sta huda mačka dva, šest mehkih tačk sta imela, sta migala, sta vohala, sta čisto ponorela ...

Še vedno sta dva mačka in res imata šest tačk in migata in vohata in … No, ja, sta tudi malo ponorela. Ponorela v najboljšem možnem smislu. Tyra in Dali sta mala razbojnika, vsak z eno tačko manj, kot je za mačke v navadi, morda sta se ravno zato odločila, da sta skupaj močnejša. Čeprav nista prišla skupaj, najprej je prišel Dali, deset dni pozneje pa še Tyra, izjemno rada tičita drug ob drugem. Kot bi vedela, da bi bilo smiselno malce 'pokompenzirati' z okončinami, sta razvila posebno prijateljstvo, ki včasih veže brate in sestre - zaspita v tesnem objemu, za dobro jutro pa drug drugega malce oklofutata.

Oj, mačka, dva požrešneža, le kaj sta naredila, še bika sta pohrustala ...

Tyra in DaliTyra in Dali

Tole pa ne bo šlo več 'v štric' s hudo mravljico, Tyra in Dali nista prav nič požrešna. Oba sta vitka mačja pubertetnika, ves čas v gibanju, vedno pripravljena na igro. No, ja, pripravljena na igro ali poležavanje v naročju. Kadar ne usmerita energije drug v drugega, združita moči in si med sostanovalci izbereta nekoga, ki bi ga bilo vredno premikastiti, najraje katerega od psov, ki lahko samo sedi in nemočno gleda, kaj za en vrag se je spravil nanj. Neverjetno hitra znata biti vsak na svojih treh tačkah. Tyra je ostala brez sprednje tačke, Dali brez zadnje. Obe je bilo treba amputirati po poškodbi, ki je bila posledica večkrat goreče zagovarjane mačje 'svobode'. Imata vsak svoj prijeten karakter. Tyra je nežna punca, ki se prav rada prepusti razvajanju. Pravzaprav se tudi Dali rad prepusti razvajanju, a je vsak trenutek pripravljen na akcijo in z enim očesom vedno na preži za premikajočo se tarčo. Narava je oba zelenookca obdarila s čudovitim kožuščkom. Dali ima mehko puhasto dlako in je krasne barve, dimasto sive in bele. Tyra je na prvi pogled videti tigrasta, v resnici pa je veliko več kot to - ni progasta, pikasta je. Čez hrbtenico ji teče temna dolga proga, na vsako stran pa na sončno rjavi podlagi temne pike. Če je Dali neke vrste sivo-beli feliks je Tyra bež-rjava pikapolonica.

Tyra in DaliTyra in Dali

Verjetno je iz zgoraj napisanega precej jasno dvoje. Da si zanju želimo skupni dom in da je njima prav malo mar za to, da imata vsak samo tri tačke. Bodočemu posvojitelju gre kar malce zavidati. Živel bo z dvema malce posebnima mačkonoma, ki ga bosta vsak dan navdihovala z modrostjo, da nekatere ovire v življenju to sploh niso. Da ne smeš misliti na tisto, česar nimaš, ampak na tisto, kar imaš. Torej ni res, da vsak ene tačke nimata, ampak da imata vsak tri. Poleg tega bo vsem prihranjen stres ob menjavi okolja, ker se že poznata, se imata rada in bosta lahko skupaj spoznala svojo novo družino. Namesto da bi ob prihodu v nov dom pretepla fikus v kotu, bosta lahko drug drugemu prisolila zaušnico, onadva bosta verjetno že vedela, zakaj. Skupaj jima tudi nikoli ne bo dolgčas, če bosta morala počakati, da se njuni ljudje vrnejo iz službe, novemu lastniku pa se v naročju ne bodo gnetle samo štiri tačke, ampak kar šest toplih, mehkih, kosmatih tačk. Seveda bi raje videli, da Tyra in Dali ne bi bila nikoli toliko poškodovana, da sta morala ostati brez katerekoli okončine, a svet se kljub našim iskrenim željam vrti naprej in vse, kar danes manjka Tyri in Daliju, je skrben in odgovoren dom za vedno.

Seveda to je čisto res: Zakaj se bik šopiri? Šest mehkih tačk imata mačka dva, drugi pa le štiri ...

Napisala Vixi

dot Več o Tyri
dot Več o Daliju

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net