Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

MaximMaxim
april 2012

 
nazaj
line

Maksim je bila sprejeta tik pred kotitvijo lani jeseni. Že naslednji dan je imelo zavetišče pet mačjih malčkov več.

Test je pokazal, da je mlada mačja mamica FIV pozitivna, njeni mladički pa so se virusu izognili. Da bi ostali popolnoma zdravi, smo jim ves čas še dodatno pomagali pri krepitvi imunskega sistema. Maksim je bila pridna mama, svojih pet je pridno spravila gor in jih sproti vzgajala, dokler niso našli novih domov. Zdaj ga išče še Maksim in potrebuje ga čim prej, saj se ne razume z drugimi našimi pozitivnimi in mora zato dom, kjer bo lahko edina mačka, čakati ločena od preostalih.

MaksimMaksim

FIV je virus mačjega aidsa, proti kateremu ni cepiva in je neozdravljiv, a kljub temu lahko mačka, okužena z virusom FIV, ob skrbnem lastniku živi popolnoma običajno življenje. Virus se prenaša z mačke na mačko in ni prenosljiv na človeka ali na druge živali. Nega FIV pozitivne mačke ni pravzaprav nič drugačna od oskrbe preostalih - kakovostna hrana, izključno notranje bivanje in dosledna veterinarska oskrba, če in ko je ta potrebna. Posvojitelj bo seveda dobil izčrpne informacije in odgovore na vsa vprašanja, ki se mu bodo porodila, če se z virusom FIV še ni srečal. Čeprav bi si želeli, da bi bili vsi absolutno zdravi, ta mačji virus ni nikakršna katastrofa. Z mano živita dva FIV pozitivna mačka in razen tega, da sta še malce bolj razvajena kot mački, ki jih poznam, jima prav nič ne manjka.

MaksimMaksim

Maksim je jasno precej več kot le dejstvo, da je pozitivna. Maksim je v prvi vrsti nežna, družabna in še lepa povrhu. Obožuje človeško družbo, zato še toliko bolj čim prej potrebuje svoj dom. Je kratkodlaka, tigrasto bela, beli obrazek pa ji uokvirja čisto prava prečka na sredini. V resnici je to tigrasta dlaka, ki po obliki spominja na prečko, a ji izvrstno pristoji in še dodatno poudarja njene kot sonce sijoče oči ter - v slogu Marilyn Monroe ali Cindy Crawford - čisto pravo lepotno piko ob smrčku. Še več, na beli levi tački nosi tigrasto zapestnico, prava damica od glave do pet. V skladu s prikupnim videzom ima mlada Maxim tudi prijeten karakter. Dom, kjer bi bila edina mačka, išče zato, ker je ne bi radi izpostavljali stresu s poskušanjem, ali se bo ujela z morebitno drugo mačko ali ne. Mačje družbe vsekakor ne bo pogrešala, in če bo imela na voljo prijazno naročje ter nežno božajoče roke, bo povsem zadovoljna.

MaksimMaksim

Zagotovo je nekje dom tudi za Maxim. O tem pravzaprav sploh ne dvomimo, saj je pri nas že kar nekaj FIV pozitivnih muc našlo nove domove. Radi bi le, da njena zgodba doseže čim več ljudi, da ji s tem skrajšamo čas čakanja in ji čim prej omogočimo udobno in varno življenje, kot si ga zasluži.

Napisala Vixi

dot Več o Maxim

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net