Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

BubamaraBubamara, narobe mačka
avgust 2014

 
nazaj
line

Tale blazno, skoraj preveč prijazna črnobela mačka je pred več kot dvema letoma začela svojo pot v zavetišču Horjul kot dobesedno zadnja smet na tem svetu - najdena skupaj s svojimi verjetno prvimi mini mladički v umazanem vedru v nekem zapuščenem javnem stranišču, pozabljena od vseh, zavržena in prepuščena sama sebi. A je lahko še slabše?! V bistvu je, ampak v njenem primeru je šlo na srečo samo na bolje. Zanje in njene mladičke je bilo poskrbljeno tako, kot je treba, česar vsega pa seveda sploh ne bi bilo, če bi bila sterilizirana in nekje na varnem, kar pa je itak rdeča nit vsake naše in njihove zgodbe.

BubamaraBubamara

BubamaraBubamara

BubamaraBubamara

Tako so v tem času mladički odrasli in našli nove domove, mama Bubamara pa je obtičala in nikakor ne najde novega doma ... kot mnogo ostalih ... ampak tole je zgodba o njej, njenih dolgih zavihanih brčicah, njenem mehkem in toplem dvobarvnem kožuhu, njenih velikih rumenih očeh in predvsem njenem milem in prijaznem značaju. Pa o tistih njenih nenehnih akrobacijah, po katerih je že znana ... kot da bi ji nekdo nekoč na uho zašepetal, da je svet lepši in boljši, če ga gledaš z glavo navzdol in da je nekje nekdo, ki hoče ravno tako narobemačko. J In to počne vsakič, ko zazna kakega čohalnega kandidata, tudi če se ji sploh ne približaš. Zato so tudi njene fotografije razen nekaj običajnih na glavo postavljene. Unikatna torej.

Bubamara je zdrava, sterilizirana, cepljena, razglistena, razbolhana in čipirana. Kakšnega človeka išče? Glede na to, kako je nezahtevna, je res greh, da ga še ni našla, saj potrebuje le varen, miren dom, kjer bo čim več božajočih rok, mirno si ga bo delila še s kako drugo družabno mačko ali bo čisto zadovoljna tudi sama. Pa mehko ležišče ali naročje, hrano, vodo, kakšno plezalo in po možnosti dober razgled po okolici. Predvsem pa čimveč možnosti, da se bo lahko še naprej tako prikupno na glavo postavljala.

BubamaraBubamara

BubamaraBubamaraBubamara

In ne, NE MOREM verjeti, da med vami ni nikogar, ki bi jo vzel k sebi in ji pustil, da ga scrklja do onemoglosti. Narobemačka, s katero ni nič narobe, čaka!

Napisala Katarina Wallas

dot Več o Bubamari

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net