Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

Aria in JazzAria in Jazz
december 2009

 
nazaj
line

Aria in Jazz sta odličen in uigran duet. Par mladih odraslih mačk, ki je svoje zavetje ponovno našel tam, kjer so za njiju poskrbeli že prvič pred dvemi leti, je svoj dom že imel. Življenje včasih ubere čudne ovinke in nenavadne poti in zdaj zopet iščeta dom, skupaj seveda. Navajena sta en na drugega. Aria ima malo raje ljudi, Jazz ima malo raje Ario. Oba sta navajena na življenje izključno znotraj hiše oziroma stanovanja, poležavanje na odejicah in blazinah in zagotovo jima ni čisto vseeno, da se je njuna življenska rutina podrla.

Aria in Jazz

Za posvojitelja verjetno najlažja in krasna izbira, saj sta mačkona že navajena eden na drugega, dovolj stara, da ne počneta več otročjih traparij, a še vedno dovolj mlada, da zabavata s svojimi vragolijami. Aria in Jazz pogrešata nekoga, s komer bi lahko poklepetala, se mu privila v mehko naročje in predla. No, morda naročje pogreša Aria malo bolj kot Jazz, njo tudi posebej zanimajo mehke blazine za počitek. Ario je narava obdarila s prav posebnim progastim vzorcem, ki jo dela razpoznavno v množici tigrov v mačjaku. Kožuh in okrogla glavica sta gotovo njeni dve posebnosti. To da nima ene tačke, nje nič ne moti in mislim, da tudi vas ne bi smelo. Jazz se ponaša z dolgo dlako, torej z ogromnim mehkim kožuhom, prav ekstra posebni pa so na njem krasni, dolgi mačji brki.

Aria in Jazz

Skratka duet z muzikaličnimi imeni, ki svojega doma ne bi smel iskati tako dolgo. Svojega doma sicer že prvič ne bi smela izgubiti, a ker sama za to nista nič kriva, bi morala res čimprej dobiti novo priložnost. Potiho se večkrat vprašam, kdo pravzaprav pridobi več, žival, ki jo sprejmemo k sebi ali mi s tem, da nam je dovoljeno z njo deliti njeno čudovito nepokvarjeno naravo. Za odgovor na to bom citirala Katarino, ki je po letih trditev, da je samo pasja in prav nič mačja, v svoj dom sprejela mačko in po približno enem letu napisala: "Vsak bi moral imeti čast v svojem življenju dobro poznati vsaj eno mačko."

Aria in Jazz

Napisala Vixi

Več o Arii in Jazzu

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net