Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

NeliNeli
januar 2012

 
nazaj
line

Neli je težko opisati drugače kot s kupom presežkov. V bistvu se je ne da opisati drugače.

Sprejeta je bila konec novembra lansko leto, preveč prijazna za vrnitev na lokacijo, lokacija najdbe pa neprimerna za mačko. Neli je mlada, zdrava, sterilizirana, cepljena, čipirana - popolnoma opremljena za odhod v nov dom torej. Všeč bi ji bil dom z mačjo družbo oziroma bi z veseljem v nov dom vzela koga od teh, ki jih že pozna. Obožuje človeška naročja, prav tako se ji zdijo krasna družba psi. Pravzaprav ima rada družbo, kakršnokoli že.

Neli

Ko se je po karanteni priključila horjulski mačji bandi, je trajalo le nekaj trenutkov, da se je privadila. Kmalu po tem je po Tatovem vzoru začela k sebi stiskati najmlajše, jih umivati in vzgajati. Nič čudnega ni, da se je hecnega mačjega para prijelo interno ime 'ata in mama Smrk'. Medtem ko bo Tata še nekaj časa pri nas na opazovanju, Neli ni treba čakati niti dneva več. Privoščimo ji nov dom, kjer bo svojo nežnost delila med svoje domače in jim pomirjujoče predla v naročju.

O Neli res težko napišem še kaj drugega kot to, da je super. Neli je res super. Tudi po videzu je sladkorček, malce manjše postave je in strašno prijetno jo je stisniti k sebi. Prede takoj, ko jo pogledaš, in obvlada prilagajanje položaja, ko je enkrat v varnem objemu rok. Njen drobni obrazek je nekaj posebnega, okrogel in lepo pisan, malce tigrast in malce želvovinasto tribarven. Če ne prej, se ti srce stopi, ko te pogleda s svojimi okroglimi svetlimi očmi in zraven priviha brčice …

NeliNeli

Ko bo našla svoje ljudi, jo bomo v zavetišču pogrešali in z velikim veseljem bomo prebirali občasna javljanja iz novega doma. Čeprav vsak, ki odide, vzame majcen delček naših src s seboj, se za vsakega močno veselimo. Vsako takšno slovo daje smisel vsemu, kar počnemo, in nam daje zagon za naprej. Za Neli, za našo mamo Smrk, ta trenutek vsi držimo pesti, da se ji to leto kar se da srečno začne. Da jo čim prej najde tisti, ki bo že prvi dan, ki ga bo preživel z njo, hvaležen za to, da jo je ugledal prvi.

Napisala Vixi

dot Več o Neli

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net