Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

Navaden muc ali ne?Navaden muc ali ne?
julij 2008

 
nazaj
line

Konec meseca maja je bil v zavetišče sprejet odrasel maček, ki smo ga poimenovali Tiger. Pravzaprav je bilo porabljene kar nekaj energije in živcev, da je Tiger sploh prišel do zavetišča. Fant se je po napadu na psa namreč precej nerodno umaknil v grmovje, kjer je obtičal. “Reševalne akcije” ni bil kaj preveč vesel, kakor tudi ne nekaj začetnih dni v zavetišču – odklanjal je hrano, bolel ga je vrat, človeška roka ga ni kaj preveč zanimala.

Kljub vsem začetnim težavam se je Tiger izkazal za precej običajnega mačkona. Rad se igra v šumečih vrečkah, pričel je presti in dajati buc, v zadnjih nekaj tednih pa zna že prav glasno opozoriti nase, ko meni, da mu ne namenjamo dovolj pozornosti.

Vseeno gre za mačka, ki je dolgo časa preživel na cesti in lahko bi rekli, da živi v nekem svojem svetu, kjer psi niso dobrodošli. Do njih se obnaša skrajno napadalno, kar je bil tudi razlog, da ga je bilo potrebno vleči iz grmovja. Da bi ga opisali z besedo divji, je vsekakor pretiravanje, ker pač ni. Ravno nasprotno – s človekom komunicira tako kot vsaka druga mačka, nakaže, kdaj bi se božal in kdaj želi, da ga pustimo pri miru. Predvsem se rad pogovarja in muza okoli nog, ko je čas hranjenja.

Navaden muc ali ne?

Kakor druge mačke zavetišča Horjul, tudi Tiger išče izključno notranji dom. Izključno notranje bivanje mu ne predstavlja problemov, ne sili ven in tudi kakšen mačji prijatelj ga ne bi motil. Nikakor pa neb o sprejel pasjega sosatanovalca, saj je na vse predstavnike te vrste res zelo hud. In ne samo, da jih ne mara, temveč je pripravljen psa takoj in vedno napasti. Zaradi tega in ker je kratkodlak, tigraste barve, ki je ponavadi posvojiteljem ena izmed najmanj zanimivih, po vrhu vega pa je še odrasel, za Tigra ni veliko upanja za posvojitev. Vrnitev nazaj v okolje zaradi možnosti napada na pse ni možna in tudi,če bi bila, zanj ni varnega okolja.. Tiger torej išče nov dom, posvojitelja z izkušnjami in nekaj ljubezni in razumevanja. Mar res zahtevamo preveč?

Napisala Maja Kos

Več o Tigru

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net