Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

SvilaSvila
julij 2014

 
nazaj
line

Svila je kot deset mesecev mlada mačja dama lani v sredini leta pristala v zavetišču Horjul. Mene je doletela ta čast, da sem lahko naredila nekaj prvih fotografij, ob tem pa sem ji morala izbrati še ime. Med fotografiranjem je pokazala vse sorte veščin, tako da se na njeno vedenje pri izbiri ravno nisem mogla opirati, saj bi bila lahko vse od Manekenke, Filozofke, Kokice, Atletinje in Lovke J, zato sem začela izhajati iz njenega videza, oz. še bolje iz dotikanja te mačje dame. In na kaj pomisli človek ob prvem stiku z njo? Kako je meeeehkaaaaaaa in toooooplaaaaaa! Taka nežna, porcelanasta, svilena. Svila.

SvilaSvila

Trikolorka s krasnim, skoraj "jin/jang" vzorčkom na obrazku takoj pritegne tvojo pozornost in kmalu ugotoviš, da tudi ta vzorec ni slučaj ...

Po Wikipediji je namreč dvojica jin in jang med osnovnimi pojmi kitajske filozofije in ponazarja navidez ločene in nezdružljive sile narave, ki pa se medsebojno dopolnjujejo in oplajajo, kar je pri njej prav zanimiv fenomen, saj se ob tem, da je trikolorka in precej odlakana, sama od sebe NADVSE RADA ČEŠE, kar je sicer v praksi kar redek pojav. In tako mačko je potrebno redno česati, na kar mora biti posvojitelj pripravljen in ji na ta način posvetiti dovolj časa. Ampak če mačka sodeluje ... skoraj bi si upala trditi, da bo Svila novega skrbnika sama opozarjala, kdaj bo čas za česanje, saj bo ali sedela na omari, kjer bo česalni pripomoček shranjen ali pa se bo lotila česanja skrbnika sama - s svojimi krempeljci. Tudi sama imam mačko, ki sicer ni dolgodlaka, ampak se zelo rada češe in če malo pozabim na to aktivnost (ki je ob tem še krasna vaja za navezovanje in poglabljanje stika), se sama usede ob predalnik, kjer imam krtačo in prav pomenljivo čaka.

SvilaSvila

SvilaSvila

Svila je prijazna do vseh ljudi, prav tako bi lahko bivala s prijaznim pripadnikom lastne vrste, je sterilizirana, cepljena in čipirana. Je nekonfliktna, pozitivna in dobrovoljna mačica, ki bo v nov dom prinesla vse tisto, kar naj mačka bi in skrbnik se bo lahko samo lopnil po glavi, češ "zakaj je nisem že prej opazil". No, zdaj je čas - kdo bo njen Jang?

Napisala Katarina Wallas

dot Več o Svili

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net