Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

Bony in IvyBony in Ivy
junij 2010

 
nazaj
line

Medvode. Med in voda. Medica in voda? Nimata še čisto pravih imen, za potrebe sporazumevanja sta "tisti dve Medvodčanki". Lahko bi bili Medica in Voda, a res težko bi se bilo odločiti katera je medica in katera voda. Obe sta tako pomembni a po videzu tako zelo navadni kot voda in obe karakterno tako sladki kot medica. Meni se je v prvem trenutku, ko sem ju spoznala, v glavo pritihotapila melodija Ebony and Ivory, saj poznate tisto "...live together in perfect harmony...". Bi lahko bili Ebony in Ivory? Ebony bi očitno lahko bila črna. Tigrasta morda res ni slonokoščene barve, ampak živita pa v perfektni harmoniji. Bony (Boni) in Ivy (Ajvi)?

Bony in Ivy

Preden sem ju spoznala, sem kar težko verjela, da sta dve mačici, ki sta bili sicer res najdeni skupaj in sta tudi za dva mladička, verjetno od vsake po enega, skrbeli skupaj, ostali tudi v mačjaku med vsemi ostalimi, skupaj. Z lahkoto ju ločiš od ostalih črnih ali tigrastih, saj sta Bony in Ivy res vedno nekje skupaj.

Prijateljici, mladi mamici sta bili sprejeti aprila letos in s seboj nosita več zgodb vrednih omembe. Prva se gotovo nanaša na materinstvo zunaj živečih mačk, ki na več nivojih ne prinaša nič lepega. Obe sta se namreč, kot je po naravi značilno, začeli ponovno breznati še med dojenjem in ju mladički niso več zanimali, kar je privedlo do mastititsa, vnetja seskov, pri obeh. Ker sta bila mladička še tako majhna, da sta še vedo pila pri materah, če sta le uspela, sta se ob sesanju vnetih seskov zastrupila in eden od njiju zastrupitve ni preživel. Če je torej edina lepa stvar pri kotitvi domače mačke mladiček, moram žal to idilo povsem uničiti s prizorom mrtvega mladička, ki razen trganja srca, ne vzbuja nič drugega, predvsem pa nič lepega. Za mladička, ki je poginil mnogo prekmalu si želim, da bi kdo že veliko prej prekinil ta začarani krog tako, da bi samičko steriliziral.

Zdaj sta obe sterilizirani, zdravi in čakata na nov, skupen dom. Bony ima poškodovano hrbtenico, a je to pri ničemer ne ovira in tudi Ivy to prav nič ne moti. Pravi prijateljici sta in to ju naredi še dodatno posebni. Izjemno prijazni sta obe, obožujeta božanje in crkljanje, njuno predenje v duetu pa je nežen balzam za ušesa. Več kot idealni sta za nekoga, ki se prvič odloča za mačko in razmišlja o tem, da bi upošteval nasvet, naj vzame dve. Nikoli jima ni dolgčas, imata druga drugo in selitev v nov dom ne bo preveč stresna, vedno pa bosta obe veseli človeške naklonjenosti.

Bony in Ivy

Ostaja seveda kombinacija njunih kožuhov, črn in tigrast. Nerada verjamem, da smo postali tako plitki, da lahko zunanji izgled prevlada vse ostale čute, pa vendar posvojitvena statistika kaže ravno na to. Še težje pravzaprav verjamem, da sta naenkrat črna dlaka in tigrast vzorec postala neprivlačna in preveč navadna, ko sta vendar osnovna in edina, ki spominjata na divje mačke. Nikakor pa nočem verjeti, da je še kje kdo, ki verjame, da mu bo črna mačka prinesla nesrečo. Bony in Ivy sta srečni, ker sta skupaj, ker sta siti in nič ju ne boli. Še srečnejši bosta, ko rok za božanje ne bosta primorani deliti s še 40 mačkami. Najsrečnejši bosta torej v trenutku, ko se bo nekdo od vas tam zunaj odločil, da je že jutri idealen dan, da posvoji idealen par mačk. Morda tega ne boste vedeli čisto takoj, a kmalu vam bo jasno, da je bil tudi za vas ta dan, najsrečnejši.

Napisala Vixi

Več o Bony in Ivy

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net