Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

LCDLCD
junij 2014

 
nazaj
line

Včasih je za kakšno žival, ki pride v zavetišče, kar težko najti primerno ime, saj želimo, da je vsaj malo povezano s katero od karakteristik te živali - barvo, velikostjo, karakterjem, obliko, mestom najdbe, najditeljem ... Kar pa v tem primeru ni bilo tako, saj je mačkova velika, široka in skorajda pravokotne oblike buča kar klicala po zelo nazornem imenu LCD!

Tega prijaznega in zelo velikega, starega od 6 do 8 let, dolgodlakega mačkona, je bilo potrebno najprej pobriti, saj je bil njegov kožuh popolnoma zvozljan in je revežu predstavljal premajhen in skrajno neudoben plašč. Če ga ne bi pravočasno rešili tega oklepa, bi pod temi vozlji nastale rane, ki s sabo prinesejo hude bolečine in stres. Pobrita dlaka pa že raste in bo čez nekaj časa spet velik kosmat mačkon.

LCDLCD

Je miren in prijazen, vesel božanja in crkljanja, človeku sledi kot pes in se potem tudi na en tak prikupen "pasji" način stiska zraven. Pa miži in prede. Ne potrebuje mačje družbe, če pa že, pa bo čisto zadovoljen s kako odraslo, prav tako mirno in nevsiljivo muco.

Izključno notranje bivanje ga še malo muči, kar pomeni, da bi bilo idealno, če bi imel v novem domu možnost občasnega sprehoda v naravi, seveda pod nazorom, kar pomeni na oprsnici. Ali pa če bi mu posvojitelj naredil kakšen prostoren in udoben mačjak. Prihaja čas piknikov in zunanjih aktivnosti - tukaj je predlog za eno takšno: skličete prijatelje, pripravite lahek poletni jedilnik in ob prijetnem druženju naredite ob hiši ali na balkonu eno tako mačje bivališče! Ne moremo seveda trditi, da bi vam bil maček takoj neskončno hvaležen, bi se pa v takem bivališču zagotovo dobro počutil in sčasoma začel uživati.

LCDLCD

Posvojitelj se mora zavedati, da je potrebno dolgo mačjo dlako redno vzdrževati, česati in po potrebi striči, kar vzame kar nekaj časa in če mačku to vedno ne paše, tudi nekaj napora. Ampak se obrestuje - maček se potem bolje počuti, če mu zraven prišepneš še kakšno laskavo na račun njegovega brezhibnega videza, pa vidno zraste za kak cm!

LCD v tem primeru ne pomeni samo nekaj širokega in pravokotnega ampak tudi Lepega-Crkljivega-Dolgodlakega, oz. če hočete angleško izpeljanko: Large-Cuddly&Doglike!

Napisala Katarina Wallas

dot Več o LCD

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net