Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

ZoeZoe
maj 2014

 
nazaj
line

Želvica, oz. želvovinka Zoe je dobro leto in pol stara, oz. mlada mačica. Njen kožuh je zelo atraktivno pisano pobarvan, kar je na splošno znano za mačke "želvovinke", kakor jih pravimo. Pri njej se črna preliva z oranžno rumeno, pod vratom in v dekolteju pa ima za vzorček bele. Izredno prijazna in mirna čaka na nov dom. V mačjaku je skoraj nevidna, ko pa pridejo oskrbniki, se rada pride pokazat in pocrkljat. Je tudi sobno čista, najraje pa nekje počiva ali gleda skozi okno.

ZoeZoe

Ker je bila najdena poškodovana in je pregled pokazal, da take poškodbe ni možno sanirati drugače kot z amputacijo, je zdaj brez zadnje desne tačke. To pa je nikakor ne ovira pri hoji, teku, skakanju, prehranjevanju, pitju, igranju in kar je najpomembnejše - crkljanju! Še celo tako je, da če ne veš, da je brez tačke, tega sploh ne opaziš, saj se vede tako, kot vse ostale, 4 nožne mačice.

Po drugi strani pa so mački unikati, ki se pravzaprav ne ločijo po številu nog, barvi dlake ali dolžini repa ampak po globini oči, kar verjetno tisti brez mačk težko ali pa sploh ne verjamejo. No, Zoine so že take, da vam postane kar prijetno in toplo, ko vas pogleda in samo pomislite, kako bi bilo lepo imeti eno tako bitjece v svojem življenju.

ZoeZoe

Kakšnega človeka potrebuje? Takšnega, kot je sama - mirnega, prijaznega in nezahtevnega. Da jo bo spoštoval, jo varoval in cenil. Lahko pa je enobarven.

Napisala Katarina Wallas

dot Več o Zoe

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net