Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

Pupa in KalePupa in Kale
marec 2009

 
nazaj
line

Bratec in sestrica sta v zavetišču že od lanskega poletja. Nista (le) tigrasta, nista črna, nista plaha. Zakaj sta torej še vedno v zavetišču?

Pupa in Kale bosta meseca aprila stara 1 leto. Sta zdrava, on kastriran in ona sterilizirana, živahna in vedno okoli nog. In ker sta zelo navezana en na drugega, se oddajata skupaj, kar ni nič izjemno pretresljivega. Kar nekaj muc je iz zavetišča že odšlo v parih, torej tudi to načeloma ne bi smelo predstavljati razloga, da mala navihanca še vedno čakata na svoj dom.

Pupa in Kale

Vajena sta izključno notranjega bivanja in obožujeta družbo drugih muc, zato ju niti kakšen mačji kompanjon več ne bi motil. Mačjak si namreč delita s kar nekaj drugimi mucami, kjer skupaj uganjajo norčije, lovijo žogice in se v času zasluženega popoldanskega dremeža skupaj stiskajo na eni postelji, čeprav imajo na voljo kar nekaj udobnih ležišč.

Pupa in Kale

Ker sta si precej podobna tudi po karakterju, ju je včasih kar težko ločiti. Oba namreč obožujeta pozornost in izrabita vsako sekundo, da se lahko stisneta h človeku. Tudi, ko je potrebno mačjak pospraviti, sta prepričana, da morata pri vsakem opravilu oba sodelovati. Pri tem se Pupa se muza med nogami, medtem ko Kale pretkano teče stran s pravkar »uplenjeno« krpo. Ko si priboriš le-to nazaj, te ponovno iz mačjega plezala opozarja nase Pupa, glasno prede in se te na vsak način želi dotakniti s tačko. Tako ti ne preostane drugega, kot da se obema izdatno posvetiš in ju premečkaš od repa do glave.

Pupa in Kale

Kljub temu, da sta v zavetišču preživela večji del svoje mladosti, sta oba še vedno mladiča. Vsak dan se naučita marsikaj novega, sta živahna in vedno pripravljena na igro. Nekomu bosta zagotovo v veliko veselje, predvsem ker jima skupaj ni nikoli dolgčas, ker se imata rada in sta drug drugemu družba, tudi ko boste vi v službi. Skrajni čas je torej, da tudi Pupo in Kaleta opazi tisti pravi… Nekdo, ki ga bosta mala mačja razvajenca lahko vsak dan razveseljevala.

Napisala Maja Kos

Več o Pupi in Kaletu

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net