Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

PoloPolo
marec 2011

 
nazaj
line

Polo je bil sprejet avgusta 2008. Nisem se zmotila v letnici, 2008 je čisto prava letnica sprejema. Star je bil približno tri mesece in sprejet z diafragmatsko hernijo ter s polomljeno tačko. Preživel je dve zahtevni in dragi operaciji, ki jima je sledilo dolgotrajno, a nadvse uspešno okrevanje. Po vsem tem je postal eden izmed številnih tigrastih, ki so v zavetišču iskali dom.

Prijazen, prilagodljiv in popolnoma neproblematičen je čakal, da bo nekdo izbral ravno njega. Spoprijateljil se je z vsemi, z mački, ki so prihajali in odhajali, s psi, z ljudmi. Saj nočem reči, da mu je bilo hudo, hudo je bilo nam. Nov dom so našli pisani, beli, oranžni, celo črni in nekaj tigrastih, a Pola ni nihče videl kot posebnega. Mali tiger je v svojem mladem življenju prestal več bolečin, kot jih bo večina nas v vsem življenju, a je še vedno prijazen in zaupljiv. Morda ga to dela posebnega, vendar tudi če ne bi šel skozi takšno trpljenje, bi bil samo eden in edini takšen, kot je.

PoloPolo

PoloPolo

Minilo je leto in še malo in Polo je dobil začasni dom. Začasni domovi pomagajo manj prilagodljivim, da se sprostijo ob individualni obravnavi, ali tistim, ki se nikakor ne strinjajo z množično družbo mačk, čemur se v zavetišču ne moremo izogniti, ali pomagajo samo zato, ker je eno žival lažje oddati posebej kot iz množice. Upali smo ravno na to, da ga bo kdo lažje opazil. V začasnem domu Polo nadvse uživa. Ima namreč tako mačjo kot pasjo družbo in naklonjenost skrbnice, ki zanj skrbi, kot bi bil njen. Vseeno pa ta posrečeni mačkon še vedno čaka na svoj čisto pravi stalni dom, saj se začasni dom ne imenuje 'začasni' zaman.

PoloPoloPolo

PoloPolo

In tako Polo že dve leti in pol čaka na dan, ko bo nekdo želel ravno takšnega družabnika, kot je on. Prede že samo ob pogledu v njegovo smer in z veseljem daje 'buce' vsemu, kar je v bližini. Je crkljiv, družaben, nežen, obožuje pse, tigrast, s čisto posebnimi rumeno-zelenimi očmi ... Čaka in mi z njim, da nekomu 'pade v oko'. Če ravno razmišljate o tem, da je vašemu mačkonu dolgčas in bi potreboval prijatelja ali morda vaš pes enostavno obožuje mačjo družbo, bi mogoče lahko, čisto po tiho, razmislili o Polu. Če poleg tega ne gledate na barvo kožuha in vam je popolnoma vseeno, da bi bil vaš novi član družine čudovit tigrast mačkon, je prav zares čas, da pomislite na Pola. Lahko začnete razmišljati, kako prijetno postane življenje v trenutku, ko vas pospremljeno z glasnim predenjem, ki ga spremlja gnetenje s tačkami in prevračanje na glavo, pogleda zadovoljen in srečen muc. Srečen, ker ste tam z njim, in se to trudi povedati na sto svojih načinov.

Napisala Vixi

Več o Polu

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net