Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

NatkoNatko
marec 2012

 
nazaj
line

Natko je eden tistih mačkonov, ki so skoraj popolni. Mlad je, v modni kombinaciji bele in oranžne barve, s prikupnim obrazkom in popolnimi mačjimi očmi mandljaste oblike ter jantarjeve barve. Igriv, nežen, neproblematičen in gluh.

NatkoNatko

Kaj za mačka pomeni biti gluh, ne bom posebej razlagala, ker on pravzaprav ne ve, da je gluh, in mu je za to čisto vseeno. S preostalimi čutili nadomesti sluh, kar mu popolnoma zadostuje. V večji nevarnosti bi bil, če bi živel zunaj, vendar je Natko že od malega, najden je bil star 3 mesece, samo notranji muc in iščemo mu dom, kjer bo tako tudi v bodoče, nič drugače kot za vse naše mačke. Morda se sprašujete, kaj njegova gluhost pomeni za njegovega skrbnika. Pravzaprav ravno tako nič posebnega. Skrbnik bo lahko brez skrbi na ves glas "fušal" pod tušem ali pa se odločil, da se bo naučil igrati na violino in po mili volji vadi samo dve noti do nezavesti. Natka to ne bo nič motilo. Učinek kričanja "Natko dol z omare!" bo podoben kot pri večini mačk - ne bo ga. Res ne bo slišal, če ga boste poklicali, a se bo navadil na kretnje in vajine rutine. Zajtrka prav gotovo ne bo zamudil zato, ker ne bi slišal, da ste odprli vrečo z briketi. Za crkljanje v naročju mu prav tako ni treba nič slišati, čutil bo toploto naročja in utrip vašega srca. Sicer ne bo slišal, ko mu boste povedali, da je najboljši maček na svetu, a sem prepričana, da bo to vedel.

NatkoNatko

V bistvu niti ne dvomimo o tem, da je nekje posvojitelj prav za Natka, tak, ki ima glasne otroke, pa se mu zdi, da je za ljubljenčka bolj pametno, da ne sliši, ali ima že enega mačka, ki rad glasno mijavka, pa Natka to ne bo vznemirjalo in mu bo popolna družba. Lahko, da mu je popolnoma vseeno in bo Natka vzel za svojega takšnega, kot je, ker je krasen. Želimo si le, da bi čim prej našel dom in preostalih vsaj 50 tudi. Zavetišče je ves čas do roba polno in tiste, ki najdejo domove, takoj nadomestijo druge sirote. Prihaja sezona mladih mačic in misel na to, da bodo vrata zavetišča zaprta za vse nove, razen za res najnujnejše primere, je grozljiva. Če že dlje časa razmišljate o mačjem sopotniku, je ravno pravi in skrajni čas, da vzamete telefon v roke in pokličete v zavetišče. In če boste že ravno na stežaj odpirali srce, se vam morda v srce in naročje stisneta kar dva, topleje je, bolj veselo in dvoglasno mačje predenje je čudovita melodija, pa čeprav jo boste slišali vi, Natko pa ne …

NatkoNatko

Napisala Vixi

dot Več o Natku

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net