Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

XenaXena
november 2006

 
nazaj
line

Še eno posrečeno ime, ki mačkici več kot pristoji, saj je prava bojevnica.

Seveda se ji pa za življenje ne bi bilo treba boriti, če bi se tisti, ki je bil odgovoren zanjo, temu primerno tudi obnašal in poskrbel za tole mačjo lepotičko. Je ljudem res tako težko sterilizirati in kastrirati muce, da se morajo nič hudega sluteče mucke in mucki klatiti naokoli, brez cilja, samo zaradi nagona? Je bolje pustiti, da ima mačka dvakrat letno mladiče, od katerih večina tako ali tako ne bo preživela, saj nihče ne bo poskrbel za njih? Narava opravi svoje, kar pomeni, da močnejši zmaga, preživi, za mladički, ki v veliki večini podležejo raznoraznim boleznim, pa na koncu joka le najverjetneje (pre)mlada mačja mamica.

Xena

Xenina zgodba se je začela na cesti, kjer se je revica potikala naokoli z odprtim zlomom tačke. Koliko časa, ne vé nihče. Zakaj, pa vemo vsi. Ker je v naši alpski državici muc več kot preveč. Ker za večino njih nihče ne skrbi. Ker si ljudje omislijo žival iz danes na jutri in ne vidijo niti en teden naprej. Ker ljudem ni jasno, da so muce živa bitja in ne potrošni material, in da si zaslužijo varno življenje. In nenazadnje, ker se ljudje ne zavedajo, da je živo bitje odgovornost.

Xena

Kakorkoli, lepotica je prišla v zavetišče, kjer so (verjetno prvič v njenem mladem življenju) poskrbeli zanjo. Tačko je bilo treba amputirati, kar pa nje popolnoma nič ne ovira. Zdaj že radovedno hodi naokoli in pretakne vsak kotiček, če pa med svojo pustolovščino sreča kakšno človeško naročje, pa prav hitro zleze vanj in se pusti crkljati. Torej čisto normalna muca, ki je zaradi nesrečnega spleta okoliščin pač ostala brez tačke. Nekomu se bo s svojim mačjim šarmom gotovo tako usedla v srce, da bo zanj tudi na treh tačkah popolna. Naj prede samo zanj naslednjih dvajset let!

Napisala Zorina

Več o Xeni

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net