Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

NitkaNitka
november 2007

 
nazaj
line

Muca tega meseca je seveda... popolna! Ima daljšo dlako, je mladička in izgleda srčkano. Kar tudi v resnici je. Kot ostalih nešteto mačk, ki za razliko od nje nimajo daljše dlake.

Vendar... na drugi fotografiji mačka škili. Gospa, a ste prepričani, da je zdrava? Da ni kaj slučajno narobe z njenimi očmi?

Zadnje čase se precej ukvarjam s statistiko. Črtice rišem. Za vsak klic ena. Nitka jih je nabrala čez 50. Naš mačjak bi bil prazen, pa še v vrsti bi čakali ljudje, če bi jih zanimala katera druga muca. Pa jih ne. Niti ena sama druga predstavnica te vrste ni dovolj lepa po mnenju ljudi, da bi bila vredna vsaj klica.

Nitka

No, če si toliko ljudi neskončno želi posvojiti prav njo, potem si gotovo zasluži postati muca meseca. Predvsem zato, seveda, ker je večina teh ljudi, ki se zanimajo za posvojitev, imela prav tako, točno tako in nič drugačno muco. Le da je njihova nesrečno končala prav pred kratkim, Nitka pa je vendar še vedno živa. Torej jo morajo imeti. Zato, da bo tudi ona končala odkošena, pod traktorskimi ali katerimi drugimi gumami, v gobcu sosedovega psa ali pa kar na domačem pragu – zastrupljena. Če bo imela malo manj sreče, bo pristala v rokah katerega od tistih, ki ne vedo, da se živali ne sme mučit (mimogrede, ali veste, da so pred kratkim v Ljubljani mladostniki zažgali živega ježka?). Ampak tako daleč je nesmiselno razmišljat. Dokler bo pač uspela ostati živa, bo nadvse uživala. Takšna prava muca bo, kot se za muco spodobi vendar. Lovila bo sovražnike človeštva (miši npr., komu mar za zaščitene vrste ptic) in skrbnik bo zelo zadovoljen z njo. Povrgla bo lepo število malih krasnih kepic, ki jih bodo z lahkoto oddali.

Sem se že zbudila. Kdo drug od vas, ki berete, pa najbrž tudi. V sanjah mnogih bi morda res lahko bilo takole, v realnosti pa niti slučajno. Nitka išče nekoga, ki ji bo omogočil varnih 15-20 let, ali pa še kakšno leto več.

In neverjetno... niti en sam od tistih, zaradi katerih črtice rišem, ni vprašal, kakšna je muca karakterno. Dajmo si nabavit tisto, kar izgleda lepo, ostalo itak ni važno. Ali kako?

Napisala Polona S.

Več o Nitki

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net