Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

James B.James B.
november 2011

 
nazaj
line

Tigrasti tajni agent brez številke je bil sprejet poškodovan, star kakšno leto dni. Kot se za tajne agente spodobi, je potrpežljivo okreval in prav kmalu je bil videti tako, kot bi ne preživel nobene travmatične izkušnje. Zadovoljen, zdrav in brez bolečin nam je takoj dal vedeti, da je, čeprav je bil ob sprejemu videti, kot da je ravnokar po krvavem boju onesposobil kakšno gangstersko tolpo, prijazen in nežen mačkon. Če bi znal govoriti bi rekel: “Moje ime je … prrrrrr… B., James B. … prrrr…”

Poleg progastega smokinga, ki ga nosi kot pravi gospod, je svojo bondovsko naravo najbolj pokazal s tem, da je z lahkoto osvajal ženska srca. Njegov mačji pogled osvaja z mešanico nedotakljivosti in predanosti ter strašno težko se je upreti njegovemu dvorjenju.

James B.James B.

Ko spoznaš Jamesa, si želiš, da bi bil že najmanj od avgusta v novem domu in mu ne bi bilo treba ves čas tekmovati za pozornost še z vsaj 100 mačkami. Res je, da si vse mačke zaslužijo dom, a kdo ve, ali bo Jamesa sploh kdo opazil, in če ga bo, bo kdo videl to, kar vidimo mi? Bo kdo videl kaj več kot to, da je 'običajen' tigrasti maček? Po naših izkušnjah le redki. Morda bo kdo opazil, da njegove proge niso čisto običajne in se mu bo zato zdel nekaj posebnega, a James v resnici ni nekaj posebnega zaradi zunanjosti. Tisto, zaradi česar se ti James B. usidra v srce, se ne skriva v njegovem kožuhu, ampak v očeh. Neskončna prijaznost in veselje do življenja.

James B.James B.

V resnici je prav vsak nekaj posebnega in v tem James ni nobena izjema. Drobne stvari so tiste, ki naredijo mačko za nas posebno in neponovljivo. Nekatere ti poližejo nos, nekatere rade lovijo trepalnice, če zapreš oči, spet druge nastavijo tačke, da jih lahko pobožaš med blazinicami. Navadno to dovolijo samo družinskim članom ali celo samo enemu od njih in s tem sporočajo, da smo njihovi, da nas imajo rade, čeprav bi jim padla krona z glave, če bi morale to glasno priznati. Skrivnostni znaki, ki nas povezujejo kot tajne agente.

Upam, da bo imel James kmalu priložnost pokazati svoji novi družini, da so nekaj posebnega, in jih z eno od svojih posebnosti prepričati, da so si bili že od začetka pravzaprav namenjeni. In mi bomo nadvse veseli, če bo njegova nova družina samo delček teh skrivnosti delila z nami.

Napisala Vixi

dot Več o Jamesu B.

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net