Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Psi in muce

MakicaMakica
oktober 2006

 
nazaj
line

K nam je prišla s sinkom, starim kakšne tri mesece. Moral je biti iz njenega prvega ali največ drugega legla, saj je stara šele okoli leta in pol. Bila je ponovno breja, kot se za najdeno muco spodobi. Na srečo je bila še na začetku brejosti, zato smo jo lahko sterilizirali, ne da bi pri tem ogrozili njeno zdravje. Ga je pa po prihodu s klinike ogrozila kar sama, saj je med prenosom transporterja od avta do vhodnih vrat vrgla vratca s transporterja in še vsa omamljena od narkoze pobegnila. Nervozna zaradi ovratnika se nam ni pustila ujeti in tisto noč smo bili vsi v skrbeh, ne le za njeno zdravje, pač pa tudi življenje.

Makica

Pa se je gospodična k sreči naveličala samotnega pohajanja in je naslednji dan sama prišla nazaj. Vsi smo je bili zelo veseli, še posebno pa njen sinček Rej, s katerim sta bila zelo navezana. Ker je hlačala okoli, ko bi morala v miru okrevati od operacije, je morala zato še enkrat na poseg, saj se ji je odprl eden od šivov in je nekoliko krvavela. Da njenih tegob še ne bi bilo konec, pa je nekaj dni za tem v nov dom odšel tudi Rej, s katerim sta bila izjemno navezana. Upali smo, da bi ju morda kdo vzel skupaj, saj sta bila res izjemen primer navezanosti in predanosti. A ker ne živimo v idealnem svetu in ker smo našli primerne lastnike za Reja, smo ga predali v ljubeč objem novega doma, Makica pa še čaka na svoj srečni trenutek.

Upamo, da se tudi njej kmalu nasmehne sreča, saj ima za sabo le od prihoda k nam že pravo število prigod. Naj se njeno življenje umiri in unese, naj se kmalu pojavi zanjo kakšen primeren kavč in udobno naročje! Seveda brez drugih muc, saj Makica svojih ljudi ni pripravljena deliti z drugimi mački.
Edini, ki mu je bila pripravljena dovoliti prav vse, je odšel, z njim pa tudi njena popustljivost.

Makica je pravzaprav čudežna muca - uspela je odpret brezhiben transporter, kar ni uspelo še nobeni naši mačji varovanki doslej in nato še preživela noč na prostem, z ovratnikom, med divjimi živalmi, za povrh pa še tik po posegu v narkozi. Če ji je uspelo vse to, ne dvomimo, da ji ne bi uspelo tudi zadnje veliko dejanje: najti svoj kotiček pod soncem.

Konkurenca je resda velika, saj je brezdomih muc povsod kot listja in trave, a Makica je že nekajkrat dokazala, da je res posebna muca. Le vprašanje časa je, kdaj bo to opazil tudi kdo, ki bi želel posvojiti zares posebno muco.

Napisala Sara O.

Več o Makici

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net