Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

KugaKuga
oktober 2011

 
nazaj
line

Gotovo ste se zgrozili ob njegovem imenu in verjemite, niste edini. Nas sicer ob omembi kuge spreleti srh, a če je ta napisana z veliko začetnico in označuje najbolj zlatega črno-belega mačkona v mačjaku, potem nas spreletavajo samo še nasmeški. Prav ste uganili, Kuga je prebolel kugo.

KugaKuga

Sprejet je bil 21. aprila v slabem stanju in po nastanitvi v karanteno je tam ostal skoraj dva meseca. Hitro se je izkazalo, da gre za kugo, in začela se je dolgotrajna in mučna bitka za življenje. Muc je, kolikor se je dalo, mirno prenašal zdravljenje, nenehne infuzije in injekcije zdravil so tako obremenile njegove drobne žilice, da so kar pokale, tačke pa so mu močno otekle. Vseeno je vmes predel in vse bi dal za malo pozornosti. Ob takšni okužbi je potrebna najvišja stopnja previdnosti, zato se je bilo treba upreti želji po tem, da bi ga stisnil k sebi, potolažil, ga počohljal za ušesi in njegov smrček s črno piko posul s poljubi. Namesto tega smo ves čas pazili, da je njegovo stanje stabilno in mu lajšali bolečine.

KugaKuga

Po dveh mesecih se je končno popolnoma zdrav preselil v mačjak. Vmes se je oglasil njegov lastnik, a je zavrnil stroške oskrbe in se mu odpovedal. Čeprav je Kuga smrti ušel na stroške zavetišča in bo na stroške zavetišča ter s pomočjo posvojiteljice na daljavo tudi iskal dom, dokler ga na najde, smo vsak dan posebej veseli, da mu je uspelo. Kuga je prijeten muc. Popolnoma neproblematičen, rad je v družbi, rad ima ljudi in kot pravi horjulček obožuje crkljanje. Bolečega zdravljenja nam ni prav nič zameril, obnaša se tako, kot bi vedel, da se mu zdaj to ne more več zgoditi.

KugaKuga

Kuga ima tipično 'feliks' prečko na glavi - črna ušesa in bel smrček, del noska pa mu krasi črna lisa, ki na trenutke spominja na smešno pristrižene brke. Na prvi pogled je videti kot veliki mojster nemega filma, ki bo pravkar ušpičil kaj smešnega. Glede na to, da so brki moderni, nam res ni jasno, kako to, da še ni našel novega doma. Saj ne verjamete menda, da bi ga pri tem lahko oviralo njegovo ime? Kuga morda sama po sebi ni primerna beseda za ime tako krasnega mačkona in večina bo v njej morda čutila negativno konotacijo, za nas njegovo ime pomeni nekaj zelo pozitivnega, vsakič, ko ga pokličemo, se namreč spomnimo, da je preživel. Kuga v tem primeru slavi življenje. Morda bo njegov posvojitelj čutil enako, morda mu bo ime spremenil, vseeno je, njegov posvojitelj bo gotovo vesel, da vsi skupaj nismo obupali, in bo hvaležen za to, da bodel svojega življenja lahko preživel ravno s Kugo. Za nas bo Kuga prav za vedno ostal naša Kugica.

KugaKuga

Napisala Vixi

dot Več o Kugi

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net