Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

VitaVita
oktober 2012

 
nazaj
line

Vita je bila sprejeta avgusta lani. Test je potrdil mikrosporijo in za Vito sta se začela neprijetno dolgo zdravljenje in stroga karantena. Čas zdravljenja je pridno prenesla, in ko je bila zdrava, se je pridružila preostalim v mačjaku.

VitaVita

Mačke se pri nas večinoma dobro počutijo in hitro ugotovijo, da je za vse poskrbljeno ter da se lahko mirno prepustijo brezskrbnemu mačjemu življenju. Vita se nad oskrbo sicer nič ne pritožuje, ji pa gneča v ''hotelu Horjul'' ni preveč všeč. Ena tistih je, ki bi želela malo miru in človeka zase, zato bi morala v nov dom, kakor hitro se da. Mačkam, ki jo obkrožajo, nič noče in tudi one nič nočejo njej, le umakne se jim. Njene prve fotografije so kazale namrgodeno lepotico, kar ni nič čudnega, vsakič ko si počepnil, da bi jo fotografiral, so preostali to izkoristili za plezanje v naročje, na ramena, na vrh glave, če drugje na fotografu ni bilo prostora. Vita se jim je umaknila, objektiv pa je to zabeležil.

VitaVitaVita

VitaVita

Škoda. Vita se drugače zelo rada pocrklja in pred ljudmi ne beži. Če imaš srečo in je ne prežene trop scrkljancev, ki ne bi radi zamudili svojega trenutka, se Vita rada prepusti nežnim rokam. Njen pogled te z lahkoto očara in potapljanje v modrino njenih oči bo gotovo najljubše in najboljše zapravljanje časa njenega novega skrbnika. Ljubečega, razumnega in odgovornega človeka potrebuje. Nekoga, ki ne bo zahteval reklamacije, če bo prvih par ur ali morda par dni prečepela bolj pod kavčem kot na njem in nekaj časa z varne razdalje raje opazovala naročje, kot da bi se zleknila vanj. Ki bo razumel, da potrebuje čas in bo, tako kot ona njega, opazoval. Imel bo kaj videti in oboževati. Njene posebne oči sem že omenila, temno obrobljene, obroba pa se na vsaki strani podaljšuje v črno črto, ki izginja tja nekam za ličnice, pod ušesa. Rožnata ušesa ima, prav tako smrček in tačke. Odeta v belo sivo tigrasto krzno je preprosto lepa, najboljše pa je, da bi, če bi človek zaprl oči, ostala prav tako lepa.

VitaVita

Vita prav tako kot vsi drugi horjulski mački išče dom, kjer bo izključno notranja mačka, zaradi gneče se namreč kriteriji za nove domove ne bodo nič znižali. Od tu bo torej odšla ne na enako dobro, ampak na bolje, in čeprav res nujno potrebuje svoj dom, je ni in je ne bo odpeljal prvi, ki se bo zaljubil v njene modre oči in ji ne bo nudil tistega, kar zanjo zahtevamo v njeno dobro. Želimo si namreč, da bi s svojimi sinje modrimi očmi še dolgo ljubeče zrla v svojega človeka, poleg tega pa, da bi jo ta opazil že jutri, če je do sedaj ni.

Napisala Vixi

dot Več o Viti

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net