Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

Štirje dudarji iz KranjaŠtirje dudarji iz Kranja
september 2009

 
nazaj
line

Proti koncu aprila letošnjega leta je nekdo brezvestno odvrgel štiri sesne mladičke. Misleč, če sploh kaj, da dela "dobro" delo, jih je odložil na deko pod neko drevo v Kranju. Koliko več od deke potrebujejo tri tedne stari mladički, ne vem če ima smisel razlagati. Namesto, da bi kar tam, pod tistim drevesom, mačje nesreče poginile, je Polona na nekaj ur polnila in grela stekleničke, se trudila v mala usteca spraviti nadomestek mačjega mleka, jim masirala trebuščke in menjala tople termoforje. Bedela je nad njimi, da bi ne zboleli ali izgubili volje do življenja, dokler se niso postavili na majave nožice in začeli sami jesti.

Štirje dudarji iz Kranja

Štirje dudarji iz Kranja

Mucki odraščajo. Imajo vsak svoj edinstven vzorec na beli podlagi. Če mislite, da je tak tip vzorca le leta mešanja belih, tigrastih, sivih, črnih in rjavih staršev, se motite. Takšna barvna poslikava je le še en tip mačjega kožuha. Vsi imajo nekoliko aristokratski izraz, ozke obrazke, sloke postave, dolge noge in obilo mačje preje na zalogi. Če bi jih morala geografsko opredeliti, bi rekla da so Jamajčani. Nekako vedno dobre volje, s svojimi dolgimi nogami so prvaki v igri z žogico ali v lovljenju vezalk, najraje pa s kakega plezala v polsnu stegnejo svoje tačke, da te prestrežejo in se ne moreš upreti zaspanemu "mijaaaav". Obožujejo družbo in zelo redko spijo sami. Najboljša pogruntavščina se jim gotovo zdi človeško naročje. Tja zlezejo sami, ne glede na to ali je naročje zasedeno ali prosto in potem se trudijo dati najmočnejši buc z glavico, poskusijo kak okus ima tvoja ušesna mečica in se privijejo ob vrat, kot bi te hoteli objeti. Ves ta čas glasno predejo ter se občasno s tabo tudi malo pomenijo. Tudi hrapavi poljubčki niso nobena redkost.

Štirje dudarji iz Kranja

Štirje dudarji iz Kranja

Mali Kranjski Jamajčani, Rizzla, Zippo, Cricket in Ronson so že od julija kastrirani, zdravi in prav tak greh kot to, da so bili odvrženi je to, da so še vedno v zavetišču. Vsi seveda uporabljajo mačji wc in so navajeni bivanja notri. Z enim od njih se lahko vaše proste ure hitro spremenijo v neznansko zabavo in prav lahko se zgodi, da boste pozabili, da imate televizijo. Z dvema boste prav hitro pozabili tudi to, da ste včasih imeli internet. Vsekakor se boste spraševali, kako ste do sedaj lahko sedeli na kavču brez mačka v naročju.

Napisala Vixi

Več o štirih dudarjih iz Kranja

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net