Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

GalGal
september 2010

 
nazaj
line

Gal je tigrast, brez zob in FIV pozitiven. Morda se sliši grozno, pa ni, nič od tega ni grozno.

Galova barva in vzorec sta popolnoma nepomembna, ko ga spoznaš. Lahko bi bil tudi zelen, lahko bi imel žabje noge in kurji rep, pa bi ga vzljubila. Prvič sem ga videla malo po tem, ko so mu izpulili gnile zobe, ki so mu povzročali težave. Hranjenje mu je predstavljalo težavo, shujšal je in pravzaprav je kazalo precej slabo. Kljub vsem tem težavam je glavo zarinil v moj vrat, se nežno drgnil ob mojo brado, predel in zraven tiho razlagal, kaj vse ga pesti. Ob takšni reakciji se mi je hotelo zlomiti srce. Kot bi mi hotel pokazati, zakaj se bori, zakaj se trudi jesti, čeprav je nerodno in malo boli, kot bi razlagal, za kaj se splača živeti.

Gal

Naslednjič je pred mano 'zmazal' celo konzervo in pojedel še dober del drobnih briketkov. Težko opišem, kdaj sem bila nazadnje tako vesela, ko sem mačka gledala jesti.

Gal je zdaj prav lep fant. Velik muc je, na dolgih nogah. Še vedno je vitek, ampak nič več presuh. Razveseli se te vsakič, ko te vidi, in nikoli ne pozabi na stiskanje ob glasnem brnenju, ki te obvezno spremlja med oskrbovanjem. Hrana, čisto stranišče in malo ljubezni, to je njegov spisek želja. Moj spisek je daljši. Želim si, da ljudem tigri ne bi bili tisti najbolj dolgočasni in navadni. Želim si, da bi ljudje pozabili na pomanjkljivosti in razumeli, da živali o hendikepih ne razmišljajo. Želim si tudi, da bi ljudje o FIV-u vedeli več.

Gal

FIV je virus, ki še ne pomeni bolezni, ki je zelo obvladljiv in se ne prenaša na ljudi in druge živalske vrste. Prenosljiv je med mačkami s stikom okužene mačke s krvjo zdrave. V varnem okolju je možnost okužbe minimalna, že samo z zgodnjo sterilizacijo oziroma kastracijo pa zdrave mačke lahko obvarujemo pred okužbo. O okuženih s FIV lahko marsikaj preberete na internetu, ob morebitni posvojitvi Gala pa bo posvojitelj seznanjen z vsemi potrebnimi navodili za njegovo oskrbo, ki pa se pravzaprav skorajda ne razlikujejo od tistih pri posvajanju popolnoma zdrave mačke. Gal je pravzaprav zdrav, nadvse prijazen, nežen muc in žal mi je za vsak trenutek, ki ga ne preživlja z nekom, ki ima več časa zanj. Na varnem je, hrane mu ne manjka, vsi si vzamemo nekaj časa za njegove objeme in morda najbolj pomembno – nič več ga ne boli cela glava zaradi uničenih zob. Pravo nasprotje neprijetnega, vročega betonskega parkirišča, kjer je bil najden.

V nove domove smo pospremili že kar nekaj 'fivovčkov', muc z bolj ali manj vidnimi hibami in tudi kar nekaj tigrastih mačkonov. Verjamem , da se bo tudi zanj našel nekdo prav poseben. Na svoj spisek dodajam željo, da okužba s FIV ne bi bila več razlog za evtanazijo, in željo, da bi Gal našel dom z veliko ljubezni, veliko hrane in brez predsodkov do drugačnih. Mi namreč vemo, da si to zasluži, ravno toliko kot vsi preostali.

Gal je nekaj dni pred objavo tega sestavka odšel v nov dom.

Napisala Vixi

Več o Galu

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net