Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

SamsonSamson
september 2011

 
nazaj
line

Avgusta leta 2008 je bilo v zavetišče sprejetih 5 sesnih mladičev. Po začetnem duhovičenju, da jih je vsaj samo pet, in ne deset, je vrag kmalu vzel šalo in začela se je več kot leto in pol dolga pot do novega doma za vse. Samo je svoj dom končno našel konec januarja 2010.

V življenju se zgodi mnogo nepredvidenih stvari in žal očitno tudi takšne, da mora lastniška žival poiskati nov, primernejši dom. Vseeno je, kaj si o tem misli katerikoli od nas, saj te misli ne bodo prav nič pripomogle k situaciji. Prav tako, kot nič ne rešijo zgražanja in grobe besede. "Preden prideš do kakršnihkoli zaključkov ..." prepeva skupina Depeche Mode, "… poskusi hoditi v mojih čevljih …" Ker bomo mi vsi ostali lepo vsak v svojih čevljih, je najbolje, da Samu čim prej poskusimo najti nov dom, kjer ga bodo imeli radi prav toliko, kot vsi, s katerimi je živel do zdaj, in da bo še naprej srečen, kot je zdaj.

SamsonSamson

K nam se je vrnil maja letos in si nekako prislužil ime Samson. V svoji prijaznosti gotovo nikoli ne bi ubil leva, kot to pravi mit o Samsonu, čeprav mu mačja družba ni najljubša. Potrebuje človeško bližino in naredi vse, da si jo pribori. Ko si z mijavkanjem in vztrajnim ovijanjem okoli nog pribori tvoje naročje se spremeni v najbolj razvajenega mačka, kar sem jih kdaj videla. Za takšno scrkljanost bi pravzaprav potrebovali novo ime, saj vsi meni poznani pridevniki nikakor ne opišejo Samsonove zaljubljenosti v ljudi. Prede, gnete in z glavo daje ves čas en neskončni 'buc'. V bistvu edini upravičuje izraz, da se 'vozi po glavi' od veselja.

SamsonSamson

Samson bi zase izbral dom, kjer bi lahko kraljeval sam. V skrajnem primeru bi drugo mačko sicer toleriral, ampak nič več kot to, ni namreč navdušen, če kdo prestreže žarek iz reflektorja, ki je prav gotovo namenjen samo njemu. Za tega 'nadrazvajenega' tigra si prav zares želimo le to, da bi končno našel toplo naročje, tokrat za vedno, kjer bo lahko, medtem ko bodo ljubeznive človeške roke božale njegovo mehko dlako, sanjal o mogočnih levih, ki jih kani premagati, če bi mu želeli preprečiti dostop do ljubljenega naročja.

Napisala Vixi

dot Več o Samsonu

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net