Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Muc meseca

LindtLindt
september 2014

 
nazaj
line

Tole je precej poseben maček ... Kakor seveda vsi ostali, ampak si prav zato zasluži svojo zgodbico.

V sredini meseca maja je prišel do hiše najditeljice in se dobesedno in meni nič-tebi nič vselil vanjo. Do tukaj je hecno, priznam, od tukaj naprej pa ne preveč, predvsem ne tamkajšnjim domačim mačkam in psu, ki njegove predrzne strategije mačjega "skvoterstva" nikakor niso mogli preboleti in je tako maček prišel v zavetišče.

Mlajši odrasel, zdrav in precej nekonflikten. Nekaj težav pri specifikaciji barve je delala samo njegova dlaka, saj je na prvi pogled delovala skoraj rjavo, a se je kmalu pokazalo, da gre pravzaprav za sivo dimasto v precej slabem stanju. Nekaj, kar dobra hrana, primerni bivalni pogoji in minimalni stres hitro popravijo, tako da je tale naš Lindt postal že krasen dimast sivček!

LindtLindt

Prvoten načrt je bil, da se ga po osnovni oskrbi, cepljenju, kastraciji, testiranju in splošnemu servisu vrne na lokacijo, a se je izkazalo, da obstaja sum ponovne "nasilne" vselitve v hišo na tisti lokaciji, v nasprotnem primeru pa bi našel verjetno kakšno drugo hišo. Ker težko verjamemo, da bi mu pri katerikoli hiši kar na široko odprli vrata, ga povabili noter, mu kupili vso potrebno opremo in hrano, ter pazili nanj do konca življenja - pa tudi "vračanje mačke na lokacijo najdbe" ne pomeni ravno tega - smo se odločili, da mu pravo in čisto njegovo domovanje najdemo medtem, ko čaka v zavetišču.

Karakterno je prijazen, a ne brezpogojno in ne na prvo žogo, kot se reče. Očitno je imel v življenju nekaj slabih izkušenj, ki so ga (kakor psa) naredile precej bolj previdnega in na začetku zadržanega. Tako se vede tudi v zavetišču do tistih, ki jih videva samo občasno ali neredno, medtem ko je do domačih prav na "ti".

LindtLindt

Kakšen dom išče? Varen, miren, lahko tudi s kakšno mirno in nekonfliktno domačo živaljo, glede stikov pa bo moral skrbnik upoštevati, da bo na začetku potreboval več časa in razumevanja. Nič takega torej, saj je v bistvu priporočljivo, da se vsaki novi živali, ne glede na njeno (ne) plašnost in previdnost omogoči, da nov dom z okolico spozna in osvoji s svojim tempom.

Lindt ... Tako mehak, da se stopi v ustih!

Napisala Katarina Wallas

dot Več o Lindtu

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net