Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 

Zavetišče Horjul - Ne prezrite!

Povabili so nas tudi na Osnovno šolo Franceta Prešerna v Kranju

Na osnovni šoli, kjer že več let zapored zbirajo potrebščine (deke, rjuhe, povodce, hrano, posodice,...) za naše zavetišče, so si zaželeli našega obiska. Seveda smo se z veseljem dogovorili za predavanje, ki pa ni potekalo ravno po pričakovanjih. Namreč vsi otroci in učiteljice so pričakovali našega stalnega spremljevalca Buddyja, ki pa ga tokrat žal ni bilo. Kljub temu so otroci pridno poslušali predavanje o odgovornosti za dobro počutje živali in o delu zavetišča. Ko smo se dotaknili teme, kako lahko pomagajo, so odgovori kar deževali. Veliko otrok je ponosno povedalo, da so v šolo prinesli že kar nekaj ovratnic, nekaj povodcev, dek ali pa celo hrano, ki je nato romala v naše zavetišče. Marsikdo med njimi je imel tudi svojo zgodbico o rešenem kužku ali mucku.

Zavetišče Horjul na obisku na Osnovni šoli Franceta Prešerna v Kranju

Ker so bili otroci tako zelo pridni, smo jih na koncu presenetili z malce drugačnim obiskovalcem - dihurčkom po imenu Kavali. Razložili smo jim, kaj je dihurček, kakšne so njihove posebnosti in zakaj dihurčki niso običajne domače živali.

Zavetišče Horjul na obisku na Osnovni šoli Franceta Prešerna v Kranju

Na koncu predstavitve so se nam pridružili še otroci višjih razredov, ki so slišali za nenavaden obisk. Kljub začetku zanimivih debat, smo se morali raziti, saj nas je priganjala ura. Še enkrat smo se vsem učiteljem, ravnatelju in njegovi pomočnici ter hišnikom na Osnovni šoli Franceta Prešerna v Kranju iskreno zahvalili za dano priložnost, da smo lahko predstavili naše delo in za vse zbrane potrebščine, ki našim varovancem omogočajo prijetnejše bivanje v zavetišču.

17. 2. 2011

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net