Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJI OB POSVOJITVI IŠČEJO NOV DOM BREZ VAS NE GRE SPET DOMA PREOBRAZBE NE PREZRITE KOLUMNA
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 

Zavetišče Horjul - Ne prezrite!

En čudovit projekt

V zavetišču Horjul smo v mesecu marcu pristopili k nadvse zanimivemu projektu vključevanja fantov  Zavoda za vzgojo in izobraževanje Logatec,  v delo z živalmi v našem zavetišču.

Začelo se je z besedami ...
"Približno dve leti sta minili, odkar sem z vašo pomočjo uspešno diplomiral na Fakulteti za varnostne vede.
Letos sem - v želji, da teoretično zastavljen projekt preizkusim tudi v praksi - peljal leglo naših Border Collie mladičkov na socializacijo k fantom Zavoda za vzgojo in izobraževanje Logatec - in bil zelo pozitivno presenečen. Fantje so pokazali velik interes in občutek za delo z živalmi! Sprva sem jim na uvodnem srečanju v prisotnosti mame naših mladičkov predstavil osnove šolanja in socializacije psov s pozitivno motivacijo in kliker metodo, odnosa človek - pes ter jim za popestritev prikazal nekaj osnovnih vaj in trikcev. V tednih, ki so sledili, pa smo k njim večkrat peljali mladičke na socializacijo v novo okolje, ki je obsegala predvsem sprehajanje kužkov na povodcu v okolici zavoda, preprosto igro in hranjenje mladičkov s priboljški, ter v zaključni fazi tudi delo z mladički na osnovah kliker treninga. Po zadnjem srečanju sem s fanti in pedagogi naredil tudi kratek intervju v katerem so izkazali veliko željo po nadaljnjem delu s psi – tako fantje kot tudi pedagogi so me vprašali, če je kaka možnost, da bi tudi po oddaji mladičkov organiziral kako dolgoročnejšo obliko dejavnosti s psi. In tako sem se spomnil na naš pogovor izpred dveh let, ko smo iskali možne oblike sodelovanja v praktičnem smislu, ki bi upoštevale obenem vse možnosti in omejitve udeleženih strani."
 
... in nadaljevalo s prvim sestankom, na katerem smo se uspešno dogovorili podrobnosti.

Horjulčki (vseh vrst )jih vedno nestrpno pričakujemo, fantje pa svoje sprehajalne in čohalne naloge opravljajo z vidnim veseljem in navdušenjem.

Nekaj utrinkov s sprehodov

Včasih pokukajo tudi k mačkam

Več o projektu ...

12. 5. 2015

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kolumna kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2017 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net