Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 

Zavetišče Horjul - Ne prezrite!

En čudovit projekt

V zavetišču Horjul smo v mesecu marcu pristopili k nadvse zanimivemu projektu vključevanja fantov  Zavoda za vzgojo in izobraževanje Logatec,  v delo z živalmi v našem zavetišču.

Začelo se je z besedami ...
"Približno dve leti sta minili, odkar sem z vašo pomočjo uspešno diplomiral na Fakulteti za varnostne vede.
Letos sem - v želji, da teoretično zastavljen projekt preizkusim tudi v praksi - peljal leglo naših Border Collie mladičkov na socializacijo k fantom Zavoda za vzgojo in izobraževanje Logatec - in bil zelo pozitivno presenečen. Fantje so pokazali velik interes in občutek za delo z živalmi! Sprva sem jim na uvodnem srečanju v prisotnosti mame naših mladičkov predstavil osnove šolanja in socializacije psov s pozitivno motivacijo in kliker metodo, odnosa človek - pes ter jim za popestritev prikazal nekaj osnovnih vaj in trikcev. V tednih, ki so sledili, pa smo k njim večkrat peljali mladičke na socializacijo v novo okolje, ki je obsegala predvsem sprehajanje kužkov na povodcu v okolici zavoda, preprosto igro in hranjenje mladičkov s priboljški, ter v zaključni fazi tudi delo z mladički na osnovah kliker treninga. Po zadnjem srečanju sem s fanti in pedagogi naredil tudi kratek intervju v katerem so izkazali veliko željo po nadaljnjem delu s psi – tako fantje kot tudi pedagogi so me vprašali, če je kaka možnost, da bi tudi po oddaji mladičkov organiziral kako dolgoročnejšo obliko dejavnosti s psi. In tako sem se spomnil na naš pogovor izpred dveh let, ko smo iskali možne oblike sodelovanja v praktičnem smislu, ki bi upoštevale obenem vse možnosti in omejitve udeleženih strani."
 
... in nadaljevalo s prvim sestankom, na katerem smo se uspešno dogovorili podrobnosti.

Horjulčki (vseh vrst )jih vedno nestrpno pričakujemo, fantje pa svoje sprehajalne in čohalne naloge opravljajo z vidnim veseljem in navdušenjem.

Nekaj utrinkov s sprehodov

Včasih pokukajo tudi k mačkam

Več o projektu ...

12. 5. 2015

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net