Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Pes meseca

PauliPauli
april 2014

 
nazaj
line

Poznate tisto, ko je nekdo tako vesel, poskočen in prav nadležno neprestano dobro volje, da vam je neizmerno žal, ker nima stikala za izključitev?! Ali pa da nimate v roki kakega primernega rekvizita, s katerim bi mu malo zmanjšali obrate? No, to je Pauli, horjulski dvorni norček z neprekinjenim delovnim časom. Star 7 mesecev je bil v začetku meseca marca najden v kraju Podgrad in od takrat z dušo in telesom zabava vse okoli sebe.

A "zabava" ni vedno prava beseda, saj je izjemno poskočen in nikoli pri miru. Najraje bi sedel človeku na glavi, pa če mu je to všeč ali ne. Njegova izsiljevanja za pozornost so na trenutke zelo izvirna, za človeka pa lahko tudi nevarna, saj je že dojel, da se nekdo zelo težko odmakne, če se mu kakšno kosmato črno ščene postavi med noge. Če to opaziš prepozno, se zvrneš in poškoduješ nogo, kar se je tudi zgodilo prostovoljki, ki pač ni razumela njegovih silnih namigov, da on "bi se čohal tukaj in zdaj in v nedogled"!

PauliPauli

Ujame pa mul'c tudi vsako priložnost, ki je povezana z vodo in je vedno znova očaran, kako fino se da oprati šapice v posodi s pitno vodo. No, potem tista voda, ki ostane, ni več ravno pitna, je pa zato toliko večje in neprecenljivo zadovoljstvo z njegove strani! Le malce domišljije potrebujemo, da si predstavljamo njegovo srečo, če bi imel v novem domu na voljo še bazen ...

Le zakaj bi razumel prvič, če je vsako neumnost tako prijetno ponoviti še nekajkrat, si misli verjetno ob vsaki "korekciji", s katero mu skušajo oskrbniki pokazati, kaj je prav in kaj narobe? Ker je brihten, je možno, da mu je jasno takoj ..., ampak kaj, ko je pa tako zabavno potrpežljivo ponavljati in s tem še pridobivati tako zaželjeno pozornost.

In kakšnega človeka potrebuje? Za začetek takega, ki se bo maksimalno posvetil njegovi vzgoji in učenju lepih manir. Pa zagotovo takega z dobrim ravnotežjem, smislom za humor in dobrimi živci. In takega, ki bo razumel, da je Pauli pač rad srečen. In to takoj!

Napisala Katarina Wallas

Več o Pauliju

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net