Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Pes meseca

HepičopHepičop
december 2010

 
nazaj
line

Kar vidim vas na drugi strani ekrana – Hepičop? Saj ne morete misliti resno, da mu je tako ime! Brez skrbi, naš Hepičop nima prav nič skupnega s sekljanjem, je pa dobesedno en 'hepi' čop, sploh ko po dvorišču poskakuje s svojo čopasto zimsko frizuro.

Sprejet je bil marca letos, lačen in zanemarjen. Takoj po osnovni negi in že po prvem obroku se je izkazalo, da bo za tega veseljaka zmanjkalo presežnikov v slovarju. Takoj je vsem ponudil tačko v pozdrav in presenetil s precejšnjo poslušnostjo ter neverjetno nežnostjo. Prav tako prijazno je sprejel tudi druge pse. Hepičop je eden tistih psov v zavetišču, ki ti nikoli ne povzroča težav, nikoli ne otežuje tvojega dela in vedno pride, ko ga pokličeš. Poleg vsega tega se je, skopan in postrižen, izkazal tudi za na pogled zelo simpatičnega fanta.

Hepičop

Po vseh karakteristikah bi moral hitro dobiti dom. Ima daljšo dlako črno-belo-sive barve in je srednje velikosti. In minili so prvi trije meseci. Prijazen je, igriv, učljiv. Pa so minili še trije meseci. Zlat kuža je, s karakterjem, kakršnega si pri psu lahko le želiš, ko se odločaš zanj. Med božanjem te z nežnimi rjavimi očmi gleda kot božanstvo. Navdušen je, če mu nakloniš svojo pozornost, če pa zavzeto kaj počneš, ne dreza vate in ne sitnari. Pravzaprav je skoraj popoln in težko mi je, ko pomislim, da je morda še vedno v zavetišču le zato, ker ni več mladiček. Odrasel je in predvidevam, da je ravno zaradi tega pravkar zakorakal v deseti mesec bivanja v zavetišču. Dan za dnem ga gledamo, kako se razveseli novih prišlekov, kako v igri prinaša žogico ali le sedi in gleda druge pri igri. Včasih se zdi, kot bi zavzeto in potrpežljivo čakal, da se pojavi nekdo in reče: Hepičop, greva domov ...

Hepičop

Hepičop

Doma bi Hepičop zvesto sledil vsakemu vašemu gibu, modro nadzoroval, ali stvari iz vrečke zlagate na prave police v omari, in vas z odličnim 'sedi' zaprosil za priboljšek. Za uspešno opravljeno delo bi vam v znak podpore ponudil tačko. In ko bi zvečer utrujeni sedli pred televizijo, bi vam položil brado na koleno, samo da bi vam bil bližje, in s spravljivim pogledom miril vaše jezne izbruhe ob vsakodnevnih političnih novicah. Že samo z dotikom njegove kosmate glave, bi se spomnili, za kaj je vredno živeti, in do nadaljnjega pozabili na korupcijo, tatvine, klientelizem in druge človeške nevšečnosti.

Takšnega si zasluži Hepičop, ki bi razumel, da je vredno živeti za iskrive oči, ki gledajo izpod čopaste frizure. Takšnega, ki bi vedel, da Hepičopu tisti trenutek prav on pomeni ves svet in je brezpogojno njegov, brez da bi v zameno hotel kuverto pod mizo. Takšnega si zanj želimo vsi, ki z njim preživljamo zadnjih devet mesecev in srčno upamo, da nekdo takšen še obstaja ter si povrhu želi še psa. In nikar se ne bojte, v posvojitveni pogodbi ne podpišete nič takšnega, kar bi vam prepovedovalo svojega posvojenca poimenovati po kakšnem drugem, vam ljubem kuhinjskem pripomočku.

Napisala Vixi

Več o Hepičopu

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net