Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Pes meseca

KremenčkoviKremenčkovi
februar 2012

 
nazaj
line

15. novembra lani je bila sprejeta pasja mama z devetimi mladički, starimi slab teden dni. Iz okolja, neprimernega za mladiče, so bili odvzeti z namenom, da poskrbimo zanje, dokler mladički še sesajo, mamo nato steriliziramo, označimo in vrnemo nazaj domov, pred tem pa še poskrbimo za ustrezne pogoje vrnitve.

Mladički so z nekaj naše pomoči pri hranjenju pridno rasli, medtem pa je ekipa prostovoljcev in donatorjev mami Ajši postavila lepo, varno in primerno izolirano kočo. Ajša je lepo okrevala po sterilizaciji, si opomogla po mladičih in je že vrnjena domov, v svojo novo rezidenco, skupaj s prostovoljci iz soseske pa skrbimo za to, da ima vsak dan dovolj hrane in je primerno oskrbljena.

KremenčkoviKremenčkovi
Ajša pred odvzemom mladičev in Hoppy

KremenčkoviGalaxi
Betty in BamBam

KremenčkoviKremenčkovi
Pebbles in Vilma

KremenčkoviKremenčkovi
Fred in Barney

KremenčkoviKremenčkovi
Dino in Gazoo

Mladički so vmes dobili 'skupinsko' ime Kremenčkovi, v nov dom je že odšla Betty, medtem ko jih osem, punčke BamBam, Pebbles in Vilma ter fantje Fred, Barney, Dino, Gazoo in Hoppy, še vedno išče dom, a zanje ni posebnega zanimanja. Vseh osem je zdravih, vsi so kastrirani oziroma sterilizirane, so že prvič cepljeni in označeni. So igrivi, nadvse prijetni in vsak kaže svoj karakter. Kaj vse je namešano v njih, bo ostala njihova mala skrivnost. Mama ima v sebi nekaj ovčarskega, oče je očitno črn, to pa je tudi vse, kar vemo in lahko sklepamo, saj so vsi črni, zelo ljubki na pogled, zrasli pa bodo nekje do velikosti zlatega prinašalca.

KremenčkoviKremenčkovi

KremenčkoviKremenčkoviKremenčkovi

KremenčkoviKremenčkovi

Za vse, ki si želijo posvojiti mladička, so ravno prav stari in zabavni, kot znajo biti le mladički. Vsak dan odkrijejo kaj novega, ko spoznavajo svet okoli sebe, in nas navdušujejo s svojo učljivostjo. Pomembno se nam zdi, da v nove domove odidejo čim prej, saj je škoda vsakega skupnega dneva, ki ga zamujajo bodoči skrbniki. Mnogo ljudi, ki jim ni vseeno, nam je priskočilo na pomoč pri iskanju domov za Kremenčkove in vsi si delimo isto misel - da bi čim prej našli čisto svoje ljudi in bi namesto v zavetišču odraščali v krogu svoje družine, se učili in živeli kakovostno pasje življenje.

Napisala Vixi

Več o Kremenčkovih

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net