Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Pes meseca

PaprikaPaprika
januar 2007

 
nazaj
line

Paprika je psička, ki je z enim samim pogledom Poloni ukradla srce, ko se je "trudila" biti na počitnicah. Našli sta se na ulici v Skopju, kjer je Paprika živela, prepuščena sami sebi, brez hrane in vode ter brez človeka, ki bi jo imel rad. Kaj naj bi Polona torej storila? V trenutku se je odločila, da bo tale Makedončica kaj hitro dobila slovensko državljanstvo, pa čeprav je to pomenilo precej težav s prehodom meja, je Papriko hitro pričakala vesela dobrodošlica na brniškem letališču.

Da pa je postala čisto prava Slovenka, je morala med nekajmesečno karanteno prestati intenzivni tečaj slovenščine, in tako je zdaj že čisto prava pasja pubertetnica, ki se ji zdi, da mora življenje potekati po njenem receptu. Je zelo pametna psička, ki je vedno in povsod pripravljena postreči s kakšno vragolijo. Sama je tudi prava zagovornica pasje svobode, saj meni, da ovratnice in povodca ne potrebuje, toda k sreči ji nihče ne verjame. Poleg tega pa je prava gurmanka, kar dokazuje tudi dejstvo, da se je razvila v veliko in zdravo psičko, ki čaka samo še svojega človeka.

Paprika

Paprika

Paprika obožuje mačke, prav tako pse, slednje prvi trenutek sicer malo manj, ampak res samo prvi trenutek, saj sproti pozabi, da "mora" čuvati svoj teritorij pred vsiljivci. Lepotička ima tudi zelo izrazit čut za estetiko in notranjo opremo, kar pomeni, da bo njen srečni lastnik imel vsako minuto čisto nov kavč - zaradi fizično skoraj nemogočih poz, ki jih izvaja med poležavanjem.

Kdor jo bo posvojil, se lahko pripravi na zelo zanimivo življenje, hkrati pa mora biti z njo pripravljen posvojiti tudi del Poloninega srca.

Napisala Zorina

Več o Papriki

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net