Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Pes meseca

TaraTara
januar 2008

 
nazaj
line

Če malo pobrskamo po spletu in vnesemo ime Tara, izvemo, da je to ime irsko-galskega izvora. V zgodovini so tako imenovali kraj, ki je bil sedež ali izvor kraljevske moči. Če brskamo še malo naprej, pa ugotovimo, da je Tara tudi budistično ime (prevzeto po hinduizmu) za božansko mater oziroma mater sveta. Kakorkoli že, ime označuje nekaj močnega in božanskega. Vse to Tara tudi je.

V zavetišče je prišla dolge mesece nazaj v obupnem stanju, čisto shirana in apatična. Ob neješčnosti so se pojavile težave z izcedki, pa težave s kožo in nato še sum na defekt v delovanju kostnega mozga. Kmalu so ugotovili, da je breja, in v vročih poletnih dneh je na svet prikobacalo sedem popolnoma belih in zdravih srčkov, ki jih je kot skrbna mama vzgojila in pospremila v nove domove.

Tara

Nato je prišel čas zanjo. Težave so se uredile, sum je bil ovržen, punca se je poredila in dobila lepo postavo. Ob lepi postavi pa je izkazovala tudi močno osebnost. To pomeni, da potrebuje stalni nadzor in dosledno vzgojo. Kot prava haskica ni pes, ki bi pretirano izkazoval veselje, srečo in radost, vendar je do ljudi izredno prijazna, nežna in uvidevna.

Lepa, bela, vitka, elegantna psička huskica bi po vseh merilih morala kmalu dobiti primernega posvojitelja. Pa vendar simpatično in prijazno bitje še vedno čaka… In čaka… In čaka... Ni več mladiček, vendar kljub prestanemu materinstvu še vedno kaže nabritost in navihanost. Ker je polarne pasme, je seveda po vseh pravilih primerna za bolj izkušenega skrbnika. Punca namreč ni navdušena nad majhnimi kužki in samicami. Vse to pa ji ne preprečuje, da se ne bi z vso igrivostjo in navdušenjem podila z njej všečnim psom po travniku gor, dol in vse naokoli, delala prevale in se metala na hrbet.

Kaj ji torej manjka, da je nezanimiva za posvojitelje? Verjetno dejstvo, da je nekoč imela težave, da je bila v slabem stanju in da ni tipičen hišni kužek. Dejstvo, da tisti, ki jo bo posvojil, ne bo dobil samo lepe, krasne, srčkane bele haskice, ampak poleg tega še haskico z izdelano osebnostjo. Torej dejstvo, da mora biti skrbnik nekaj posebnega. Mar takih ni več?

Napisala Petra

Več o Tari

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net