Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Pes meseca

FlyFly
januar 2010

 
nazaj
line

Fly je prišel sredi oktobra lansko leto. Neoznačen, nepogrešan in nadvse ljubek. Fly na prvi pogled spada v kategorijo najlažje in najhitreje posvojljivih psičkov. Je majhne rasti, skoraj bel je in ima srednje dolgo dlako. Dvoje čokoladno rjavih oči, kot oglje črn smrček na beli glavici, posrečena kosmata ušesca in košat privihan repek ga delajo še posebej prikupnega. Prijazen, živahen in ravno prav scrkljan za takole majhno žverco. To je vse, kar bi želel marsikateri potencialni posvojitelj. Čisti sladkorček.

Morda se vse prevečkrat vprašamo samo to, kaj bi mi želeli, kaj bi mi imeli in hoteli. Seveda je prav, da vsaj okvirno vemo, kaj si želimo od kompanjona, ki si bo z nami delil kavč kakih 15 let, fino pa je vedeti tudi, kaj si želi in potrebuje izbrani kosmati kompanjon. Ker mi vemo, kaj si od časa do časa zaželi Fly, vemo tudi, kaj potrebuje. Fly je prav verjetno svoje ime prvotno dobil zaradi hecnih uheljčkov, ki nehote spominjajo na angelska krilca, pripravljena na polet. Izkazalo pa se je, da so mala angelska krilca prav lahko tudi mušja krila. Ne, Fly nikakor ni siten kot muha, je pa radoveden in dovolj droben, da najde vsako, še tako majhno luknjo in se poskuša izmuzniti skoznjo. Išče torej drobne težave, ki bi v vsakdanjiku lahko pomenile velike težave in prav lahko bi ga to stalo tudi življenja. Verjetno ga je ta njegova zabava tudi pripeljala do tu, kjer je zdaj, le da ga očitno nihče ne pogreša, ne išče in ne joče za njim. Jasno je, da Fly ne išče človeka, ki bo za njim točil solze in ga iskal naokrog, potrebuje takšnega človeka, ki ga že v osnovi sploh ne bo nikoli izgubil. Takšnega, ki ga bo dovolj skrbelo za to drobno belo angelsko bučko, da bo naredil vse kar je v njegovi moči, da Fly nikakor ne bo našel luknje v ograji in priprtih vhodnih vrat, vabljivega odprtega okna ali celo rešetk na balkonu. Predvsem bo pazil na to, da je zunaj, na sprehodu, Fly vedno pripet na povodec, ki mu bo zagotavljal svobodo gibanja in ga hkrati varoval pred brezglavimi pasjimi odločitvami.

Fly

Fly ima drugače serijsko vgrajen mil pasji pogled, ljubezen do človeškega naročja in božajočih rok, poskočno naravo in veselje do igre, po dveh mesecih v Zavetišču Horjul pa ima vgrajene tudi že nekaj malega razvajenosti. Mi si zanj želimo, oziroma hočemo, skrben, varen, topel in ljubeč dom, a si to želimo in zahtevamo le za to, ker on to potrebuje. Potrebuje tudi kvalitetno hrano, nego in skrb. Nič nenavadnega si ne želimo zanj pravzaprav. No morda to, da lastnik ve kaj je odgovornost in vklopi razum, tega mali Fly res nima vgrajenega.

Napisala Vixi

Več o Flayu

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net