Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Pes meseca

GalaxiGalaxi
januar 2012

 
nazaj
line

Morda bo novo leto srečo prineslo mladi dami, črno-beli Galaxi. Galaxi je v zavetišču že od lanskega peklensko vročega avgusta in čas bi bil, da najde svoj dom.

Sprejeta je bila s staro poškodbo tačke, ki pa se ji danes nič več ne pozna. Res ne bo nikoli športnica in morda ni primerna za naporno hribolazenje, vendar ji tek za žogico in veselo poskakovanje ne predstavljata nobenih težav. Mlada dama je mogoče malce pretiran izraz, saj ni ravno popolnoma statična in umirjena gospodična, ki bi z vami ob petih pila čaj z dvignjenim mezinčkom, ampak tudi popolna divjakinja ni. Je prijetna, a malce sramežljiva punca, ki te zna nasmejati s kakšno hecno vragolijo ali s toplim, nežnim rjavim pogledom popolnoma uglajeno nastaviti svojo lepo glavico za božanje. Do tujcev je nekoliko zadržana, a toliko bolj vesela, ko te enkrat pozna in sprejme za svojega.

GalaxiGalaxi

Galaxi je lepa psička, srednje velika, črne barve, tiste črne, ki jo nekako težo opišeš. Na misel mi pride mehka črna, srebrnkasta, morda celo vijoličasto črna, malce nenavadna skratka. Po sredini glave, prek gobčka in naprej proti trebuhu in tačkam ima belo dlako, ki spet ni popolnoma bela, ampak se prepleta s črno in se na tačkah spremeni v grahast vzorec. Za piko na i je nekaj te bele tudi na koncu njenega košatega repa. Vse skupaj niti ni tako pomembno, po nekaj minutah te namreč osvoji z vsem, kar premore - pogledom, nežnostjo, poljubi in zabavnostjo ter prav hitro se ti zazdi najlepša na svetu. Prav je, da vsaj za trenutek izstopi iz množice in morda s tem še eno možnost več za nov skrben dom.

GalaxiGalaxi

Čaka nekoga, ki bi ji zapolnil dneve, ji dal vedeti, da je ljubljena, da je del družine in je najlepša na svetu. In več, da je njena družba neprecenljiva, da je čas, ko se ukvarja z njo, samo njun in da verjame v njen potencial. Za nekoga, ki ji bo posvetil nekaj časa, bo namreč prav zares neprecenljiva družba. Že zdaj je krasna, čeprav našo pozornost deli z vsemi drugimi varovanci v zavetišču, s katerimi se tudi dobro razume in se z veseljem priključi igri z njimi.

Leto začenjam z upanjem, da nihče od naših varovancev ne ostane prezrt. In prav tako kot za Galaxi si dobre domove želimo za vse, ki jih še čakajo, v upanju, da v novih domovih postanejo psi meseca, prav vsakega meseca njihovega življenja.

Napisala Vixi

Več o Galaxi

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net