Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Pes meseca

TabuTabu
julij 2008

 
nazaj
line

Psiček Tabu, črne barve, z dolgimi ušesi in opletajočim repom, je tipičen pasji mladič – rad se igra, nori naokoli z drugimi pasjimi prijatelji, rad se boža v naročju, zna milo pogledati, je prikupen in prijazen, predvsem pa se veseli življenja. Ne ovira ga pravzaprav nič. Popolnoma posvojljiv pes torej. Dokler…

Dokler ne povemo, da ima genetsko okvaro tačk, ki pa zanj ne pomeni nič drugega, kot manjšo oviro pri tekanju, skaknju in igranju. Vendar se slednje ponavadi presliši ali spregleda in Tabu še naprej ostaja “ubogi kužek”, kar vsekakor ni. Ravno obratno, je razigran in življenja poln psiček, navihan mulc, ki ga je potrebno (tako kot vse ostale mladiče) tudi vzgajati!

Tabu

V zavetišče je bil sprejet skupaj s sestrico, ki je bila - tako kot je njen bratec - polna življenja, razigrana in vesela psička. Copra je bila hitro posvojena, Tabu pa ostaja in v zavetišču čaka na svojo priložnost že 5 mesecev. Čeprav je po zunanjosti podoben španjelu in je na račun tega zanj vseeno bilo nekaj klicev, se vedno ustavi pri za posvojitev usodni besedni zvezi "genetska okvara tačk". Če tudi vas to moti, naj na tem mestu povemo, da je stanje tačk je spremljal tudi specialist ortoped, ki je zaključil, da za kvalitetno Tabujevo življenje operacija ni potrebna.

Tabu

Mali Tabujček se je z okvaro tačk že rodil, zato niti ne ve, da bi lahko bilo drugače in se zaradi tega prav nič ne sekira. Ker obožuje pozornost in čohanje, je pred kratkim tudi predstavljal Zavetišče Horjul na zabavno-izobraževalnem dogodku, kjer je vidno užival. Godila mu je predvsem pozornost otrok in dejstvo, da je lahko ob vsaki priložnosti skrbnici zlezel v naroče in se crkljal.

Tabu

Upamo, da se bo v Tabuja zagledal nekdo, ki se zaveda, da mali lepotec ni prav nič drugačen od drugih pasjih mladičev in nikakor ni "ubogi". Tabu namreč potrebuje odgovornega lastnika, ki ga bo imel rad prav takšnega kakor je - ljubeznivega in igrivega oziroma kužka, ki mu nadvse prija pozornost in seveda čohanje ua ušeski.

Napisala Maja Kos

Več o Tabuju

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net