Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Pes meseca

MadamMadam
julij 2014

 
nazaj
line

Hja,  ne glede na to, kako obračaš, ne glede na to, kako jo gledaš in konec koncev, ne glede na to, s katerega konca jo "prebereš", je to ena in edina Madam. Horjulska Madam, kar daje njeni unikatnosti samo še dodaten, skorajda žlahten pridih. Celo pasmo bi ji človek skoraj lahko prisodil, če bi malo pobrskal po svoji domišljiji, saj daje njena pojava tako popolno obliko PRAVEGA psa. Madam torej.

MadamMadam

Mlada, dobro leto stara, precej velika in vesele, celo zelo vesele narave čaka na nov dom, ki si ga nedvomno zasluži, saj je prijazna, neagresivna in čisto nekonfliktna do okolice, ljudi in ostalih psov. Včasih ji je sicer kakšen manj všeč kot drugi, ampak to zna pokazati pravočasno in na takšen način, da bi skrbnik, ki bi bil tudi z glavo pri stvari, pravočasno opazil in pravilno odreagiral. Obmiznih manir še nima dodelanih, saj je (še) vedno prepričana, da če nekdo sedi pri mizi, sedi tam zgolj in izključno zato, da bo dobil Madam v naročje. In Madam v takih situacijah nikakor nima dodelanega merila, kako majhno je naročje, kamor se tlači, oz. kako velika je ona v svoji neizmerni želji, da bi se nekam stlačila. Če bi Madam vprašal, kaj si (poleg novega doma) želi najbolj, bi bila to zagotovo čarobna palčka za pomanjšanje.

MadamMadam

Kakšna situacija jo včasih malce zaskrbi ali zbega, vendar ne odreagira agresivno ali živčno, tako da bi ustrezen vodnik tudi to lahko brez težav obvladoval.

Ker je velika in precej težka, morda ni za prvega psa kakšnemu neizkušenemu peresno lahkemu vodniku, neko predhodno znanje in izkušnje pa so zaželjene tudi zato, ker kot prava Madam le nosi svojo (pametno) glavico na ramenih in bi v primeru, da ne bi imela jasno določenih pravil in mej, kar hitro kakšno zadevo izpeljala po svoje, malce hovdrasto in trmasto.

MadamMadam

Z njo življenje nikakor ne bo statično in dolgočasno, zagotovo se bodo za njo obračale glave ne le zaradi impozantne in privlačne pojave, ampak tudi zaradi veselja, ki ga nosi v sebi in očeh.

Da zaključim s Poloninim opisom, ki več ali manj zajame vse: "Sicer je hovdre, kadar se česa res razveseli, ampak v glavnem je pa uglajena in prijetna dama". Kdo bo njen Potepuh?

Napisala Katarina Wallas

Več o Madam

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net