Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Pes meseca

BrčicaBrčica
junij 2006

 
nazaj
line

Privezana pred veterinarsko postajo pri minus desetih stopinjah, zvita v klobčič, da bi se vsaj malo ogrela, z zmrznjenimi brki. Od tod tudi njeno ime - Brčica. Čeprav nekako ni hotela skleniti prijateljstva z veterinarjem, ki je zjutraj prišel v službo in ga ni spustila naprej, se je Polone, ki jo je prišla odrešit, zelo razveselila. Verjetno je bil zelo vesel tudi veterinar, ki je končno lahko začel svoj delovni dan.

Izkazalo se je, da Brčica ni bila samo zavržena, temveč je manj kot dan prej tudi kotila. Ker je nenormalno krvavela, so jo takoj operirali in ugotovili, da je v maternici ostal še en mrtev mladič. Kaj se je zgodilo z ostalimi mladiči, je prepuščeno domišljiji posameznika. Resnico pozna samo njen nekdanji lastnik, ki jo je dan pred novim letom v najhujšem mrazu, po naporni kotitvi privezal pred veterinarsko postajo in skrb zanjo prepustil drugim.

Brčica

In potem je v 24 urah sledila preobrazba. Brčica, ki je bila sprva nezaupljiva, predvsem pa ji po vseh njenih peripetijah ni bilo popolnoma nič jasno, se je spremenila v prijazno, zaupljivo in nagajivo psičko. Pokazal se je njen pravi babji značaj - v vse mora tiščati svoj nos, pri vsem sodelovati in "pomagati", predvsem pa nadzorovati vse dvo- in štirinožne sostanovalce. Če je treba, zna kukati tudi skozi okno, da ji ne uide, kaj se dogaja zunaj. Da prežene dolgčas, predvsem pa, da poskrbi za zabavo vseh, si vsako minuto izmisli novo neumnost.

Brčica

Prisrčna, ubogljiva, polna energije, pametna in navihana bi bila primerna za nekoga, ki bi ji posvečal dovolj časa, se ukvarjal z njo, morda z njo celo treniral agility. Je neproblematična in se dobro razume z vsemi, ljudmi, psi in mačkami. Predvsem pa išče skrbnika, ki ji bo znal zapolniti dan in pri katerem se bo vse vrtelo okoli nje, saj je dama prav rada v središču pozornosti. In zakaj pravzaprav ne bi bila?

Napisala Katra S.

Več o Brčici

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net