Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Pes meseca

PegiPegi
junij 2014

 
nazaj
line

Pegi je v zavetišče prišla kot majhna in zelo plašna, trenutno je stara približno eno leto. Manjša, s kratko dlako in lepimi rjavimi pegami pobarvana, je bila tako plašna, da se je izogibala kontaktom tako s psi, kot tudi z ljudmi. Če pa je že morala imeti kak kontakt, je gledala stran in se vztrajno delala, da je ni. Potem pa so se s predanim in vztrajnim trudom osebja v zavetišču začeli koraki napredka. Sprostila se je v stiku z ljudmi in psi, zunaj pa je še vedno rada poiskala varno zavetje pod trebuhom kakega večjega psa. Sčasoma je radovednost in spodbuda iz okolice premagala panični strah in zdaj je precej suverena in samostojna. Ker pa je njena plašnost delno prirojena, je za pričakovati, da bo v novem domu sprva precej zadržana in da bo lahko tudi kasneje še prišlo do situacij, kjer bo odreagirala v strahu in stiski.

PegiPegi

Po drugi strani pa izkazuje neverjetno predanost notranjemu oblikovanju in preurejanju, saj se občasno loti kakšnega zidu oz. barve in ometa, tako da se potem strokovnjaki nikakor ne morejo zediniti, za kakšne vrste fresko gre ... Vsekakor pa se vsi strinjajo s tem, da je unikatna!

PegiPegi

Pegi pesti precej močno izražena ločitvena stiska, kar pomeni, da je težko oz. nerada sama. Družba drugega psa ali mačka bi verjetno to stisko malo omilila, vendar je za računati, da verjetno ne do željene stopnje in zato potrebuje posvojitelja, ki bo veliko z njo, jo praktično povsod vodil s sabo, oz. poskrbel, da bo čimmanj sama.

PegiPegi

Glede na njeno siceršnje vedenje in soočanje z različnimi situacijami, jo uvrščamo med "brihtne" pse, tako da je nujno potrebna vsaj osnovna kinološka izobrazba skrbnika in nadalje kakšen primeren pasji šport ali aktivnost za oba. Rada je s človekom in rada ustreže, kakor se tudi zelo rada pocrklja, tako da tisti s kavči, pripravite se - z veseljem jih bo okupirala!

Napisala Katarina Wallas

Več o Pegi

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net