Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Pes meseca

KatieKatie
maj 2012

 
nazaj
line

Katie je bila odlovljena in nad tem ni bila navdušena. Znašla se je na ograjenem otroškem igrišču in uporabila vse trike, da bi se izmuznila. Kljub strahu in neverjetni trmi je tokrat naletela na bolj trmasto od sebe in po kdo ve, koliko dneh beganja naokoli je prišla na varno, v zavetišče.

Katie je luštna punca, malce plašna, a dovolj radovedna, da premaga strah, če se ji zdiš dovolj zanimiv in če si dovolj vztrajen. Mene je sprva prav negostoljubno nadrla, ampak je po nekaj minutah prijaznega nagovarjanja le prišla povohat mojo prav nič grozečo roko, ki sem ji jo ponudila. Težko bi rekla, da sva postali prijateljici na prvi pogled, Katie potrebuje več kot le en pogled. Ena tistih je, ki si bo najbrž deloma sama izbrala posvojitelja. Ne bo mu planila v objem, a tisti pravi bo verjetno že vedel, da bi lahko postala prijatelja in da je pripravljen v to prijateljstvo vložiti kaj več kot to, kar ponuja linija najmanjšega odpora.

KatieKatie

Srednje velika, kratkodlaka, črno rjava lepotička ima na glavi temnejši 'miki miška' vzorec, tisti, ki se med očmi stika v špičko, pri njej se nadaljuje še v kratko črto in morda je ravno zaradi tega njen jantarni pogled videti še nežnejši, kot je v resnici. Čeprav je zadržana, se rada podi naokoli in raziskuje. Njen skrbnik ji bo moral pustiti nekaj časa, da pridobi njeno zaupanje, delati z njo, da vzpostavita in okrepita vez, ter nikoli dovoliti, da bi pobegnila.

Skrbnega, odgovornega, potrpežljivega in ljubečega človeka išče. Če bi takšnega človeka že kdaj imela, se ne bi znašla v zavetišču, in tudi če bi se, bi jo zaskrbljeni lastnik iskal in našel precej hitro. Če bi imela odgovornega lastnika, bi bila označena, po Šentjoštu bi viseli plakati z njeno sliko, forumi in Facebook zidovi bi bili preplavljeni z objavami, da se je izgubila 'Katie', pravzaprav bi bili obveščeni tudi mi in nobene dileme ne bi bilo, kam spada ... Po enem mesecu ne upamo več, da se bo lastnik javil. Kakšna je njena zgodba, ne vemo in nima smisla ugibati, saj smo njeno zgodbo začeli pisati, ko je bila najdena. Potrudili se bomo, da bo ta zgodba srečna za Katie in njenega novega skrbnika. Upam le, da se ne bomo trudili predolgo ali celo zaman. Saj nismo edini s potrpljenjem in upanjem zanjo?.

Napisala Vixi

Več o Katie

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net