Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Pes meseca

Pika čakaPika čaka
marec 2009

 
nazaj
line

Verjetno na čudež. Ker je stara 3 leta (groza) in ker je v centralnem registru psov označena kot nevaren pes (še večja groza). Njena tema na forumu, kjer se zapisujejo vse nove informacije, je bila ogledana že več kot 10.200-krat, vendar kljub temu za Piko zanimanja ni. Vsaj ne takšnega, ki bi ji prineslo čisto njen dom.

Pika čaka

Pika čaka

Pika je bila sprejeta v zavetišče že konec novembra lansko leto. Najdena je bila povožena v Kranju. Označena z čipom, ki je razkril, da ima psica dejansko tudi lastnico, vendar se je na zavedenem naslovu ni dalo dobiti. Majhna psička je tako ostala v zavetišču, seveda veterinarsko oskrbljena. Medenica se je uspešno zacelila, prav tako poškodovano koleno, vendar kljub temu Pika rahlo šepa, kar pa ji ne povzroča nobenih problemov.

Pika čaka

V slabih štirih mesecih bivanja z malo Piko smo prišli do zaključka, da Pika NI nevaren pes (kar je bilo jasno že kar nekaj časa). Je prijazna psička, vajena pasje družbe in ima precej visok prag tolerance do drugih psov. Je tudi zelo živahna in se rada igra. Predvsem pa obožuje družbo in človeka. Najraje je v naročju in zahteva vso pozornost. Zato potrebuje posvojitelja, ki ji bo znal postaviti meje in bo seveda nad njo popolnoma navdušen. Pika si namreč ne zasluži nič manj kot ljubeč, odgovoren dom in nekoga, ki jo bo imel rad prav takšno kot je.

Za nekatere tukaj je že zdaj zelo posebna psička… Ker je pogumna, prijetna, pametna in ljubeča. Sicer te lastnosti ne najdemo le pri Piki, vendar je ravno ona tista, ki me nadvse razveseli, ko pride pozdravit. Pri tem pretkano zleze v naročje in se zazre vame z najlepšim možnim pogledom. Sicer je v trenutku jasno, da me spretno ovija okoli prsta, vendar ji (do neke mere) to dovolim.

Pika čaka

Dovolim zato, ker vem, da njena pretekla 3 leta zagotovo niso bila ljubeča in prijetna. Sicer nerada razmišljam o tem, kaj res groznega se je moralo zgoditi, da je pisca, ki v štirih mesecih v zavetišču ni izkazala nič drugega kot nekonfliktnost in toleranco, šavsnila in končala z oznako nevaren pes…

Ker vem, da potrebuje pozornost. Sicer jo potrebujejo vsi, vendar Pika vseeno izstopa iz povprečja. Sama je najbrž prepričana, da je najboljši pes na svetu.

Ker vem, da je stara 3 leta in ji zato posvojitvena statistika ni naklonjena. Le zakaj bi posvojili 3 leta starega psa, če lahko mlajšega? Morda zato, ker si Pika prav tako zasluži svoj dom? Nekaj nas je, ki tako mislimo. In evtanazij zaradi starosti v Zavetišču Horjul ni. Zato Pika danes še kako živa miga z repkom in se razburja, ko si drzneš pobožati drugega psa preden si premečkal njo. Pikica mala… Res ti privoščimo čudež… Oziroma posvojitelja.

Napisala Maja Kos

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net