Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Pes meseca

LadyLady
marec 2012

 
nazaj
line

Lady je bila skupaj z mamo, dvema sestricama in tremi bratci sprejeta oktobra lani, stara tri tedne. Mamo smo poimenovali Vana, mladičkov pa se je takoj prijel vzdevek "biskvitki" po risanki Biskvitki, saj so bili kot mali pravljični kužki iz risanke. Po likih iz risanke so tudi dobili vsak svoje ime.

V leglu so bili trije s svetlo in trije s temno dlako. Po predvidevanjih so domove prvi dobili svetli trije mladički, dom je dobila tudi svetlodlaka mama in malo pozneje še en temen bratec. Ostala sta Lady in Bump. Za njiju se je zanimanje popolnoma ustavilo in na pomoč sta priskočila začasna skrbnika.

LadyLadyLady

V Lady in Bumpa sta vložila ogromno časa in svojega znanja ter sta ju naučila prvih, čisto samostojnih korakov lepega vedenja. O vsem napredku nas pridno obveščata in nas vsakič razveselita z novostmi, kaj vse že znata in kaj sta ušpičila. Lepo sta se vklopila v bivanje z vsemi člani družine, všeč jima je pasja družba in prav tako se z veseljem družita z otroki.

Bump je pred kratkim dobil stalen dom in čas bi bil, da ga dobi tudi Lady. Lady spominja na pravo "lady", saj zlate predele dlake nosi kot dragocen nakit k črni večerni obleki, pogled pa ji skrivnostno zastira črna maska. A je že v naslednjem trenutku neskončno prikupna s svojimi frfrastimi ušesci in zvedavim pogledom ter prav nič snobovsko ne deluje, ko se spusti v dir, le še srečna pasja prijateljica je takrat. Začasna skrbnica pravi, da se zna lepo obnašati v stanovanju, obvlada hojo na povodcu, ve, kako ji je ime in kaj pomeni "sedi". Pravi tudi, da se lepo in previdno vključuje v družbo tako ljudi kot drugih psov in da ji gre dobro tudi hoja v hribe. Tudi nekaj lumparij zna, menda rada pomaga pri domačih in vrtnih opravilih, in sicer tako, da odnaša orodje, povodec rada sama nosi, celo za zgodnjo budilko je uporabna. Vse ima, kar pričakujemo od pasjega mladiča, vse tisto, s čimer nas tako zelo očarajo, da si že po nekaj dneh z njimi ne moremo več predstavljati življenja brez njih. Res je čas, da od tu naprej svet spoznava z novim, stalnim skrbnikom, ki prav ta trenutek zamuja en popoln pomladen sončen dan s svojo Lady. Ker je manjše rasti in neproblematična ter je ni težko obvladati, je primerna za širok krog posvojiteljev, le še pravi jo mora uzreti.

LadyLady

(Lady se je v nedeljo, 11. marca 2012, odpeljala v čisto svoj dom.)

Napisala Vixi

Več o Lady

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net