Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Pes meseca

ŽaklinŽaklin
oktober 2006

 
nazaj
line

Stara je kakšnih 8 mesecev in manjše, vitke rasti. Ko je prišla k nam, je bil sprva malo plašna, zadržana, skorajda sramežljiva, a je kaj kmalu ugotovila, da je življenje pri nas prav prijetno. Verjetno pa ji pred tem ni bilo ravno postlano z rožicami, saj je prišla s starim, že zaceljenim zlomom tačke. Torej je morala kar nekaj časa trpeti bolečine nezdravljenega zloma... Le kateri lastnik je tako brezbrižen, da dopusti življenje v takih bolečinah?

No, tačka je sedaj zaraščena in pregled pri veterinarju je potrdil, da je noga ne ovira pri normalnem življenju. Sicer je zaraščena na tak način, da je krajša za kakšnih 5 cm, zato Žaklin noge ne uporablja ali pa šepa, ko stopa po njej. Vendar gre tu za bolj estetsko hibo, saj je pri gibanju nič ne boli ali ovira. Le videti je nekoliko drugače kot ostali kužki.

Žaklin je v resnici zelo nežno, dekliško bitje, ki bi se kar naprej stiskala k ljudem, iskala zavetje in pozornost. Vitka in svetlo rjava tudi na pogled spominja na srnico. A če bi jo videli med igro z drugimi psi njene starosti, bi težko verjeli, da gre za isto psičko. Ko se prekopicuje po travi, podi po lužah in skuša razigrano in navihano v gobček ujeti kakšno tačko, uhelj ali rep, je prava mala pobalinka. Takrat se njena nežnost izgubi v navalu zasople razposajenosti. V teh pasjih igrah ne šteje, če ima kdo kakšno nogo krajšo ali morda nanjo ne stopi pri vsakem koraku. Kaj pa šteje pri ljudeh?

V času pisanja tega besedila je Žaklin že na voljo za posvojitev, saj je njen karantenski čas že potekel. Kje so njeni bodoči lastniki, še ne vemo, saj se zanjo ni zanimal še nihče... Iskreno si želimo, da bi v njej kdo videl še kaj več kot le nekoliko telesno drugačnega psa. Da bi kdo v njej videl to nežno, sramežljivo in na trenutke razgrajaško pasje srce in mu naklonil del svojega. Želimo si, da Žaklin ne bi ''obsedela'' pri nas le zaradi dejstva, da ima eno nogico nekoliko krajšo.

Če ne verjamete, da je povsem običajna psička, pa jo pridite obiskat!
Opozarjamo pa vas, da je izjemno prikupna in če se slučajno odločate za posvojitev psa za v stanovanje, pa še niste povsem prepričani, kakšnega kužka bi izbrali, se vam utegne zgoditi, da vas bo tale svetla lepotička povsem navdušila. Mi smo vas opozorili... Da ne boste potem rekli, da niste vedeli, kako očarljiva je!

Napisala Sara O.

Več o Žaklin

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net