Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Pes meseca

ŠtepslŠtepsl
oktober 2011

 
nazaj
line

Štepsl je bil kot komaj skoteni mladiček najbrž na las podoben kateri od pritlikavih pasem. Mogoče je bila kateri od teh pasem podobna tudi njegova mama. Kakorkoli, kuža ni ostal mladiček za vedno in v nekaj mesecih je zrasel v … 'štepsla'.

ŠtepslŠtepsl

Sprejet je bil v začetku maja, neoznačen, star približno pol leta. Popolnoma prepričani, da ga nekdo vneto išče po Domžalah in okolici, smo objavili, da v zavetišču čaka svojega starega lastnika. Lastnika ni bilo. Ne tisti dan, ne katerikoli naslednji.

Štepsi, kot ga ljubkovalno večkrat pokličemo, je bil že od prvega dne prijazen. Hitro se nam je prikupil, saj iz njega kar sijeta veselje in razigran pasji duh. Rad ima družbo ljudi, prav tako se takoj vključi v igro s pasjimi prijatelji. Še posebej vesel je, če si vzameš čas samo zanj ter se z njim igraš, da lahko teka naokoli in ti nosi žogice in cufe. Nekaj posebno prikupnega je na njem, ko odbrzi na svojih kratkih krivih tačkah in priteče nazaj z gromozanskim nasmeškom, ki zagotovo sega od enega uhlja do drugega. Ravno v teh ljubkih krivih tačkah pa se skriva težava.

. ŠtepslŠtepsl

Seveda je bilo zanimanje zanj. Majhen je, posrečen, na fotografijah pravi nastopač in zabavljač, marsikoga je zamikala tudi podobnost z eno od pasem. Žal so vse zaljubljenosti vanj usahnile ob hibi, ki danes še ni pereča in morda tudi nikoli ne bo življenjskega pomena, a vseeno ni čisto popoln. Štepsi ni primeren za nikogar, ki misli, da živali pridejo z garancijo za funkcionalnost in s certifikatom za zdravje. Ni primeren za takšne, ki se zaljubijo 'pet, šest puta, u roku od tri minuta'. Prav tako ni primeren za družbo pri teku v naravi ali hribolazenje. Vendar to še ne pomeni, da zanj dom ne obstaja. Nadvse primeren bi bil za prvega psa, saj je popolnoma neproblematičen, učljiv in nikomur ne bi skrivil niti lasu. Želeli bi, da bi bil posvojitelj skrben in bi pazil, da Štepsi tačk ne obremenjuje preveč, želeli bi, da ima njegov posvojitelj srce na mestu in se zaveda, da nič na tem svetu ni popolno. Radi bi, da nam ob posvojitvenem razgovoru prisluhne. Štepsi se veseli življenja, star je šele eno leto in čisto nič ni kriv za to, da so njegove tačke malce krive. Niti pomisliti si ne upamo na to, da ga je prejšnji lastnik najverjetneje zapustil ravno zaradi krivih tačk in težav, ki bi jih te lahko prinesle.

ŠtepslŠtepsl

Razigran in nasmejan Štepsi torej išče dom oziroma posebnega človeka, ki mu ga bo nudil. Prepričani smo, da je takšen človek tam nekje zunaj in je le še vprašanje časa, kdaj ga bo opazil. Do takrat bo Štepsl zabaval našo ekipo, se žogal z Boni in nastavljal svoj smešen zmečkan nos soncu.

ŠtepslŠtepsl

Napisala Vixi

Več o Štepslu

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net