Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Pes meseca

TaraTara
september 2014

 
nazaj
line

Njena zgodba ima lahko brez zadržkov podnaslov "Saj ni res, pa je!", saj kar težko dojameš, da nekdo v današnjih časih dopusti, da pes s hudo poškodbo nekaj mesecev dobesedno gnije pri živemu telesu.

Pa pojdimo na začetek. Kotena je bila 6. 6. 2011, potem pa je letos februarja zamenjala lastnika in dobila službo, saj je čuvala ovce. Kmalu po prihodu v nov dom se je zgodila prometna nesreča, kjer je utrpela hudo poškodbo prednje desne tace, ki pa je do KONCA AVGUSTA ostala neoskrbljena. April-maj-junij-julij-avgust! 5 mesecev s poškodovano nogo, vsak dan, vsako noč, v vsaki situaciji, ob vsakem vremenu ... Poleg tega psica nikoli ni bila cepljena proti kugi. V tri pisane marjetice, a se tako skrbi za psa?! Ko je taca začela gniti, je bila veterinarska oskrba res nujna; amputacija pa tudi. In tukaj se je družina, ki si je bila prej očitno 5 mesecev enotna v tem, da psica ne potrebuje veterinarja (njeno neuporabo noge so celo zagovarjali s pikom klopa), razdelila - en del bi poravnal stroške in sprejel trinogo psico nazaj, en del pa ne. In obveljala je beseda drugega dela, nesrečna Tara pa je tako obvisela pri veterinarju, ki se je obrnil na zavetišče Horjul in zadeva je stekla naprej. Sredstva zanjo in za potrebne posege zbira zavetišče, saj poleg osnovnega potrebuje še sterilizacijo in (morda) amputacijo preostalega dela tace - v kolikor bi se izkazalo, da je to potrebno.

 

TaraTara

Če odmislimo dejstvo, da je Tara brez ene noge - kakšna je? Krasna že na pogled, velika punca, zelo prijazna in naklonjena ljudem, rada bi ustregla vedno in povsod!  Verbalno je kar aktivna in rada opozori na dogajanje v okolici, prav tako se oglasi tudi, če meni, da so kakorkoli kršene njene pravice - a ni agresivna, samo "gobezda" rada. Kljub temu, da je bila do sedaj zunaj, bi se zelo dobro obnesla tudi noter, za na kavč gotovo ne bi potrebovala stopničk ali pomoči, recimo. Do psov se je na začetku obnašala zadržano, zdaj je pa tudi to že "lanski sneg". Živahna in aktivna, kakor da ne bi imela nobene telesne pomanjkljivosti! Tara in njene tri tace torej čakajo na svoj novi dom - naj bo tretji tudi zadnji, najboljši in za vedno!

Napisala Katarina Wallas

Več o Tari

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net