Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Zavetišče Horjul - Preobrazbe

HopeHope

 
nazaj
line

Sredi mrzle zime leta 2011 se je v eni izmed forumskih tem, namenjenih najdenim živalim v Zavetišču Horjul, pojavil zapis: "Pretepena, shirana in prestrašena, stara tri mesece." Tudi tisti, ki se vsakodnevno srečujemo z zavrženimi živalmi, smo bili nad stanjem male trimesečne psičke resnično presenečeni. Bila je ena tistih situacij, ko si rečeš: "Pa sem mislil, da sem videl že vse mogoče ..." Zares žalostno je videti katerokoli žival v takšnem ali podobnem stanju, pri mladiču, ki je komaj začel živeti, pa se vse skupaj zazdi skoraj nemogoče. Psička, ki je dobila ime Hope (upanje), je bila shirana do kosti in tako prestrašena, da jo je bilo prve ure nemogoče prijeti. Vsakič, ko se ji je približala roka, se je stisnila v kot kolikor je le mogla, in glasno renčala. Na poskus dotika je nemudoma odgovorila z ugrizom, saj so jo pretekle izkušnje naučile, da se je človeku, če nočeš biti tepen, bolje izogniti.

HopeHope

Počasi smo začeli pridobivati njeno zaupanje. Prenehala je renčati in počasi je sprejela nežen dotik roke. Ponujene hrane iz roke si kljub očitni podhranjenosti in lakoti ni upala vzeti. Malemu, nič krivemu bitju je bilo treba čim prej pokazati, da je človeška roka namenjena le prijetnemu čohljanju, dajanju priboljškov in metanju žogic ter ničemur drugemu.

Z obilo vloženega znanja, potrpežljivosti in dobre volje je mali prestrašen kupček nesreče kmalu prvič pomahal z repkom. Težko si je predstavljati, kakšno veselje lahko naredi en mali sramežljivo mahajoči repek. Repek, ki je označil konec in začetek hkrati. Za Hope se je nedvomno končalo obdobje trpljenja, pretepanja in lakote, začenjalo se je novo življenje. Ob izdatni pomoči vseh v zavetišču je hitro napredovala. Mahanje z repkom je postalo nekaj vsakdanjega, roke s priboljškom se je razveselila in kot prava horjulčica je kmalu osvojila kavč. Ker je poleg kavča osvojila tudi srca vseh v zavetišču, je imela tu majčken privilegij, ki ji ga nihče ni niti želel niti zmogel vzeti.

HopeHope

Mala Hope se je v treh mesecih bivanja v zavetišču razvila v navihano in izjemno živahno mlado damo. Po tolikšnem trpljenju si je zaslužila le najboljše, in to tudi dobila ...

HopeHope

"Hope se ima super ... uživa vsak dan posebej ... ne ve več, kaj pomeni bati se nečesa!
Hope oziroma po naše Pika je najbolj simpatično in veselo bitje, kar jih poznam," je v svojem javljanju zapisala posvojiteljica naše male psičke.

Ada

dot Več informacij

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net