Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Zavetišče Horjul - Preobrazbe

MalikiliMalikili

 
nazaj
line

Nikoli si ne bi mislila, da mi bo tako ubogo malo mačje bitje kar čez noč obrnilo svet na glavo! Moj kinološki, to je PASJI svet, namreč...

Njena zgodba se začne v začetku meseca junija leta 2004, ko je bila stara cca 5-6 tednov najdena v Ljubljani v dobesedno zadnjih zdihljajih: imela je hudo obliko okužbe zgornjih dihalnih poti, bila je prestradana do kosti, podhlajena in polna črvov, ki so lezli po njenem negibnem teleščku.... Ko sem jo videla na dan najdbe v zavetišču, sem bila prepričana, da revca ne živi več.

Na srečo pa je prišla v prave roke.... ki so ji najprej fizično odstranile vsakega črva posebej, jo segrele, potem pa se dva dni mučile, da so ji spravile toliko hrane v želodček, da je pokazala prve oprijemljive znake življenja.... občasno je odprla oči in gobček, plitko dihala in spala, spala, spala... Kmalu je prešla na hranjenje po steklenički, zraven stalno mazilo za učke in kar nekaj kombinacij različnih antibiotikov, ki so se menjavali, saj tudi njeno stanje ni bilo dva dni skupaj enako - ali je bruhala, ali je imela drisko, ali je kihala in kašljala, skratka kar naprej jo je nekaj težilo in včasih ji je bilo treba pri hoji (če se je odločila za nekaj previdnih korakov) malo pomagati.

MalikiliMalikiliMalikili

Sicer pa je v glavnem kot kak mislec ali znanstvenik čepela na kakšni blazini in zbirala moči za vsak naslednji korak.... Zato smo jo hitro poimenovali Marie Curie... ker pa taki, kot bonsajček drobni živalci težko rečeš neko odraslo ime, smo naredili izpeljanko, ki je malo bolj primerna in sicer: Malikili!

Tako stanje je trajalo skoraj 2 meseca. Vendar pa nismo odnehali, kakor da bi vedeli, da bo teh težav enkrat konec in bo muca končno začela živeti svoje prvo od devetih življenj!

Včasih, ko mi je vsa drobna in lahka kakor kupček puha, sedela na rami in me modro opazovala ali pa previdno ovohavala uho, sem se počutila malo čarovniško, takole z muco na rami.... a če gre za nekaj tako nežnega in mirnega, potem se počutiš kot DOBRA čarovnica!

MalikiliMalikili

Po nekaj mesecih pa se ji je "odprlo"in se je skoraj čez noč prelevila v malo in nežno, vendar od življenja in vragolij prekipevajočo mucico, ki je odločena, da zraste in da nadoknadi vse, kar je zamudila. Kmalu je z vragolijami in energijo prekašala vse ostale mačje prebivalce, kar smo vedno spremljali z velikim veseljem, pa tudi s kakšno prikrito solzico v očeh, saj je postalo jasno, da je punca v takem stanju, da je čas za nov dom...

Našla se je prijetna gospodična, ki je doma že imela eno muco, predvsem pa je razumela, da bo Malikili celo življenje ostala manjša in nežna muca, vendar vedno vesela prijetnega dotika in toplega naročja ... srečni, da je dobila tako priložnost, smo jo pospremili v nov dom, od koder še danes prihajajo lepe novice.

Katarina

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net