Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJIOB POSVOJITVIIŠČEJO NOV DOMBREZ VAS NE GRESPET DOMAPREOBRAZBENE PREZRITE
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Zavetišče Horjul - Preobrazbe

OskarOskar

 
nazaj
line

V začetku marca 2011 se nam je v Zavetišču Horjul pridružil Oskar. Najditeljica je povedala, da je muca že pred šestimi dnevi povozil avto ter da ne uporablja prvih dveh tačk. Pri temeljitem veterinarskem pregledu so bili ugotovljeni večkratni zlomi obeh prvih tačk in poškodba živčnega pleteža, zaradi česar je bila potrebna čim prejšnja operacija. Kljub izredno hudim poškodbam in bolečini, ki si jo najbrž težko predstavljamo, je Oskar pogumno in brez pritoževanja prenašal preglede, kot bi vedel, da mu želimo le pomagati. Zlome na levi tački je bilo treba naravnati in pogumni Oskar je kmalu dobil nerodno rdečo oblogo, ki je sicer varovala tačko, obenem pa onemogočala prav vse drugo, kar bi maček želel početi. Začelo se je tritedensko zdravljenje. Večkrat na dan smo ga v zavetišču obračali, masirali, mu podlagali blazinice in v splošnem skrbeli, da med zdravljenjem zaradi ležanja na boku ne bi prišlo do pljučnice ali drugih zapletov. Hrano in vodo smo mu ponujali večkrat na dan, saj sam brez opore ni mogel ne jesti ne piti. Ob vsem tem je naš prijazen oranžni velikan zadovoljno predel, dajal buce ter se skušal s smrčkom podrgniti prav ob vsak prst roke, ki mu je ponujala posodico s hrano.

OskarOskar

Po treh tednih je bil rešen nerodnega oklepa, zdravljenje pa še zdaleč ni bilo zaključeno. Tačka, ki je dolgo mirovala, ga je še vedno bolela, njemu pa se je verjetno zdelo, kot da ni njegova. Poskušal je narediti vse, da mu je ne bi bilo treba uporabljati. Če bi zaključili tule, bi bilo za povprečnega mačka težav več kot dovolj, ker pa je Oskar do zdaj že večkrat dokazal, da gre v njegovem primeru za mnogo več kot le za povprečnega mačka, se je zgodba končala skoraj tako, kot se mora. Skoraj pravim zato, ker menim, da se ne bi smela niti začeti.

Po nekaj tednih, ko je zlomljeno tačko že lepo uporabljal, je sledila amputacija desne tačke, ki je zaradi prehude poškodbe živcev ni bilo mogoče rešiti. Po približno dveh mesecih je bil kot nov. Gibanje na treh zdravih tačkah mu ni povzročalo nobenih težav in prav z lahkoto je kmalu zasedel tudi najvišjo poličko na praskalniku.

OskarOskar

V začetku julija se je zgodilo tisto, kar je najpomembnejše. Oskar je našel čisto svoje ljudi, varen dom, roko za božanje ter mačjo prijateljico. Za vedno.

Ada

dot Več informacij

nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2023 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net